AGF-direktør om oprykning: Det er en forløsning

Skrevet af admin

25/05/2015

Mest læste i dag

- Det er en forløsning.

Sådan lød den umiddelbare reaktion fra AGF's administrerende direktør, Jacob Nielsen, da det mandag var en realitet, at Aarhus-klubben vender tilbage til Alka Superligaen fra den kommende sæson efter et års fravær.

AGF misbrugte sin matchbold mod Skive lørdag, men søndag tabte Vendsyssel, og mandag tabte Lyngby, så ingen af de to hold nu kan overhale AGF på andenpladsen.

- Forløsning er det rette udtryk. Ikke fordi vi har haft så mange matchbolde, men primært fordi der ikke er nogen grund til at skulle ud i en svær, afgørende udekamp mod Lyngby i næste weekend.

- Så kunne vi ligeså godt få det på plads nu, da det har været vores målsætning fra dag et, siger Jacob Nielsen.

AGF fik en dårlig indledning på sæsonen og var undervejs langt fra en oprykningsplads. Inden forårssæsonens start havde AGF seks point op til Lyngby og Viborg på de øverste pladser.

Men Lyngbys sammenbrud i foråret medvirkede til, at AGF forholdsvis hurtigt kunne erobre andenpladsen.

- Det har været en kæmpe rutsjetur op og ned, og der har vel også været et loop undervejs. Men selvom de sidste tre kampe har været lidt matte, kan ingen tage fra os, at vi kun har tabt en af de sidste 17 kampe.

- Det er en cadeau til spillerne, trænerne og vores sportschef Jens Andersson i forhold til, at vi på et tidspunkt havde mange point op og alligevel sikrer os oprykning lang tid før afslutningen. Det, synes jeg, er imponerende, siger AGF-direktøren.

Spørgsmål: Er I klar til Superligaen?

- Nej, nu er det vores opgave at blive klar. Der ligger et kæmpe stykke arbejde for Jens Andersson med sammensætningen af truppen.

- Som klub har vi fortsat med at drive den som en superligaklub, hvad angår setup, men der er da givetvis nogle ønsker fra Morten Wieghorst (holdets træner, red.) og co., som skal kigges i gennem, siger Jacob Nielsen.

AGF møder Lyngby og AB i de kommende weekender, inden den står på sommerferie.

/ritzau/