AGF forventer snarlig udmelding om ny træner

Skrevet af admin

05/12/2015

Dagens topnyheder

Lørdagens fyring af Morten Wieghorst sætter gang i spekulationerne om, hvem der skal overtage trænersædet hos AGF.

Flere prominente navne i superliga-sammenhæng bliver rygtet til klubben, men hos den sportslige ledelse i AGF vil man dog ikke kommentere på, hvem der er i kikkerten.

- Omkring søgningen på en ny træner, så vil vi komme med en udmelding i løbet af de kommende dage, siger sportschef Jens Andersson.

Forhandlingerne kan dog allerede nu være i gang, da sportschefen har haft tid til at sondere terrænet. Beslutningen om at fyre Wieghorst skete nemlig allerede før kampen mod Viborg den 27. november.

- Vi traf afgørelsen om at fyre Morten inden Viborg-kampen. Og så er det jo mit job at holde øje med markedet, både når det kommer til spillere og trænere.

- Jeg vil dog ikke kommentere, hvem vi kigger på, eller hvilken trænerprofil vi leder efter, siger han.

Bestyrelsesformand Jens Fournais var ligeledes inde over fyringen, og peger på, at den kommer som en blanding af samarbejdsvanskeligheder og dårlige resultater.

Sidstnævnte kan dog virke overraskende, da klubben i skrivende stund ligger til overlevelse i ligaen, hvilket er klubbens målsætning.

- Før sejren over FC Midtjylland (2-1-sejr fredag), så er det skrivebordssejren i Hobro, der betyder, at vi har et hul på ni point ned til stregen. Det er de brutale fakta.

- Men det handler ikke kun om overlevelse for os. Hvis vi kun snakker sportsligt, så tror jeg sagtens, at Morten kunne have sikret overlevelsen i ligaen, men der er andre faktorer inde over.

- Vi er nødt til at se på den lange bane, og hvis jeg troede på, at den sportslige ledelse fungerede sammen og kunne trække i samme retning, så havde vi selvfølgelig ikke gjort, som vi gør, siger bestyrelsesformanden.

/ritzau/