AGF henter norsk landsholdsforsvarer

Skrevet af admin

20/11/2013

Dagens topnyheder

Superligaklubben AGF forstærker sit forsvar forud for forårets kampe i den danske liga.

Klubben bekræfter, at den har hentet den norske landsholdsspiller Johan Lædre Bjørdal på en fri transfer fra Viking i den norske Tippeliga.

Bjørdal, der har optrådt tre gange på det norske A-landshold, spiller i midterforsvaret og tiltræder i AGF 1. januar på en kontrakt gældende til sommeren 2016.

- Vi får tilknyttet en ny kriger og en ambitiøs spiller. Han vil spille med i toppen af rækken, og det er også det mål, vi arbejder hen imod, siger AGF's sportschef Brian Steen Nielsen i en pressemeddelelse.

- Johan har markeret sig flot det seneste år og har præsteret at spille sig ind i start-11'eren på det norske landshold i vigtige kvalifikationskampe. Det vidner om, at han er en kvalitetsspiller, lyder det fra sportschefen.

Bjørdal fik sin landsholdsdebut i dette efterår, da han var med i Norges VM-kvalifikationskamp mod Cypern.

Efterfølgende figurerede han i startopstillingen i de to næste kampe mod Schweiz og Slovenien, som begge blev tabt og dermed markerede enden på det norske VM-håb.

I den forgangne uges to testkampe mod Danmark og Skotland var Bjørdal dog ikke blandt landstræner Per-Mathias Høgmos udvalgte.

Han kommer til AGF med 81 ligakampe for Viking som ballast.

- AGF virker som en stor klub med store ambitioner. Det passer mig rigtig godt, og jeg håber, at jeg kan være med til at sikre, at klubben etablerer sig i toppen af Superligaen. Jeg håber at sætte mit præg fra dag ét, siger Johan Lædre Bjørdal.

/ritzau/