AGF-krisen fortsætter: Taber klart til topholdet Viborg

02/11/2014

AGF's målsætning om en hurtig tilbagevenden til Superligaen led endnu et knæk søndag.

I den direkte duel mellem sidste sæsons superliganedrykkere sejrede Viborg 3-0 hjemme over AGF. Kampens afgørende spiller var igen Serge Deble, der sørgede for mål og konstant var farlig.

Det var den femte ligakamp i træk, at AGF måtte forlade banen uden en sejr, og afstanden til oprykningspladserne bare vokser.

På den konto var søndagens nederlag endnu værre, fordi netop Viborg er holdet, der skal hentes på andenpladsen i den næstbedste række.

Lyngby og Viborg topper med henholdsvis 33 og 30 point, mens AGF blot har 19 på femtepladsen, men dog for en kamp færre.

AGF havde ellers været i teten i kampens første halve time og havde haft muligheder for at bringe sig foran. Blandt andet havde Arthur Sorin ramt overliggeren.

Men en vital situation fik opgøret til at skifte karakter. Udeholdets Alexander Juel Andersen væltede Serge Deble, og dommeren takserede til straffespark og rødt kort til AGF'eren efter 32 minutter. Marcel Rømer eksekverede sikkert til 1-0.

En mand i overtal dominerede Viborg fra starten af anden halvleg, og Marcel Rømer var tæt på at øge føringen, da hans følte afslutning ramte overliggeren efter en times spil. Da havde Aleksandar Stankov ramt stolpen for Viborg kort forinden.

Mere effektiv var Viborg-topscorer Serge Deble. Angriberen fra Elfenbenskysten opsnappede bolden midt på banen og stak i løb ned mod AGF-målet, hvor han efter 70 minutter køligt scorede efter et par smarte finter. Minuttet efter var han endda tæt på 3-0 efter en friløber.

I stedet scorede Christopher Poulsen et af sine sjældne mål, da han blev spillet fri midt for mål og udplacerede Lukas Fernandes til 3-0.

I slutningen af kampen var AGF tæt på opløsning, og Viborg kunne have scoret yderligere, men 0-3 var i sig selv endnu en blamage for kriseramte AGF.