AGF laver comeback og er i første pokalfinale i 20 år

22/04/2016

For første gang i 20 år er AGF klar til pokalfinalen i fodbold.

Men det holdt meget hårdt, før aarhusianerne torsdag aften kom videre med samlet 4-2 over AaB efter 2-2 i returkampen i Aarhus.

Et selvmål af Kenneth Emil Petersen blev dyrt for nordjyderne, der ellers havde indhentet AGF's 2-0-føring fra den første kamp i Aalborg.

AaB åbnede kampen bedst og dominerede i den første halve time.

Gæsterne havde også store chancer, blandt andet da Thomas Enevoldsen efter 18 minutter sendte bolden tæt forbi Steffen Rasmussens mål.

AGF-målmanden var fem minutter senere tæt på at koste en scoring.

Steffen Rasmussen tabte bolden efter et indlæg, så Kasper Risgård fik fat i bolden og sendte en afslutning mod mål.

Bolden blev imidlertid blokeret af den tidligere AaB-angriber Morten "Duncan" Rasmussen.

Efter 26 minutter gik den ikke længere for hjemmeholdet, da Thomas Enevoldsen scorede til 1-0 efter en god fremlægning fra AaB-anfører Rasmus Würtz.

AGF vågnede herefter op, og tre minutter før pausen måtte den meget velspillende AaB-målmand Nicolai Larsen levere en dobbeltredning efter to afslutninger fra Jens Jønsson.

Syv minutter inde i anden halvleg kom AaB på 2-0, da Nicolaj Thomsen bankede bolden i mål efter et hjørnespark.

AGF var rystet, men kun i tre minutter.

Så strakte AaB-forsvareren Kenneth Emil Petersen benet frem og lavede selvmål, efter at AGF's Danny Olsen havde sendt et indlæg ind mod mål.

To minutter inde i dommerens tillægsminutter scorede Elmar Bjarnason til 2-2, hvorefter mange tilskuere løb ind på Ceres Park.

Det betød, at dommer Peter Kjærsgaard-Andersen og næsten alle AaB-spillere forlod banen og først vendte tilbage nogle minutter senere.

Kampen blev dog færdigspillet, og AGF er dermed klar til at møde FC København i pokalfinalen den 5. maj.