AGF og Lyngby klemmer sig ind bag Viborg

28/09/2014

Viborg FF er gået i udbrud i den næstbedste danske fodboldrække, men både AGF og Lyngby fik med sejre søndag eftermiddag halet lidt ind på det grønblusede førerhold.

AGF vandt 2-1 på udebane over AC Horsens, mens Lyngby sejrede 2-0 hjemme over HB Køge. Dermed er det blevet lidt tættere i toppen.

Viborg fører rækken med 22 point efter 10 kampe. AGF, Lyngby og Vendsyssel FF er lige efter Viborg med hver 17 point.

AGF har dog en lidt bedre målscore end Lyngby og Vendsyssel. Kun de to bedste hold rykker op i Superligaen. AGF og Lyngby har spillet ni kampe i modsætning til Viborg og Vendsyssel, der har spillet en kamp mere.

Horsens, der også har ambitioner om at rykke op i Superligaen, er placeret på en femteplads med 14 point efter 10 kampe.

Der blev ikke scoret i første halvleg i Horsens. Men det blev der til gengæld i anden halvleg, hvor den georgiske angriber Mate Vatsadze bragte AGF foran med 1-0 efter 52 minutter.

AGF-angriberen Kim Aabech fik i det 85. minut presset Horsens-forsvaret til en fejl, og kort efter scorede den tidligere Lyngby- og FC Nordsjælland-spiller sikkert til 2-0.

Horsens fik tilkendt et straffespark i slutminutterne, men Troels Kløve brændte på AGF-keeper Steffen Rasmussen, og så måtte Jeppe Mehl træde hurtigt til på returbolden for at reducere.

Flere mål blev der ikke scoret i kampen, selv om Horsens pressede hårdt på for en udligning, og så kunne aarhusianerne ånde lettet op og tage hjem med tre point.

I Lyngbys 2-0-sejr over HB Køge var det Frederik Gytkjær og Mathias Mejer Knudsen, som scorede målene.