AGF rykker op i Superligaen med hjælp fra Vejle

25/05/2015

Efter én sæsons fravær er AGF tilbage i Alka Superligaen fra den kommende sæson.

Det blev en kendsgerning mandag, uden AGF selv var i kamp. I stedet fik AGF hjælp af Vejle i 1. division.

Sidstnævnte vandt 2-1 på udebane over Lyngby, som var det eneste hold, der stadig kunne gå forbi AGF i ligatabellen.

Med nederlaget er Lyngby stadig på 49 point, mens AGF inden de to sidste spillerunder har 57.

Vejle fik den bedste start på kampen, da Paul Onuachu gjorde det til 1-0 for udeholdet efter 17 minutter.

Tre minutter før pausen bragte Bror Blume balance i stillingen med sit 1-1-mål, men Lyngby formåede ikke at score sejrsmålet i anden halvleg.

Da Lyngby pressede på for det forløsende mål, scorede Vejles Joan Simun Edmundsson i stedet til 2-1 efter 86 minutter. Det blev kampens resultat.

To minutter senere blev Edmundsson udvist for sit andet gule kort. Men Lyngby scorede ikke yderligere trods en mand i overtal i de sidste minutter.

Dermed slukkedes det sidste håb om oprykning. Lyngby befandt sig ellers på en oprykningsplads inden forårssæsonens begyndelse med seks point ned til AGF på tredjepladsen.

Men en rædselsfuld start på foråret sendte Lyngby nedad i tabellen. Det førte blandt andet til en trænerfyring af Jack Majgaard. Imens kunne AGF uden at imponere synderligt selv avancere til andenpladsen.

Nu hvor oprykningen er sikret, kan AGF i de sidste to spillerunder gå efter at tage førstepladsen i 1. division. Viborg, der sikrede sig oprykning for et par uger siden, har 61 point og har altså en afstand til AGF på fire point.

AGF og Viborg var i øvrigt også de to nedrykkere fra Superligaen i sidste sæson. De skulle altså kun bruge et forsøg på at spille sig tilbage i det fineste selskab.