AGF slår Roskilde og er seks point fra Superligaen

07/05/2015

AGF stormer tilbage mod landets bedste fodboldrække efter en sæson på anden klasse.

Torsdag aften vandt AGF med 2-0 på udebane over Roskilde, og det aarhusianske fodboldflagskib mangler dermed kun seks point i de sidste fem kampe, før en oprykning er en realitet.

Og måske er det slet ikke nødvendigt for AGF at tage seks point, hvis forfølgerne Vendsyssel og Lyngby selv sætter point til.

Med sejren overtager AGF også førstepladsen i 1. division for snuden af Viborg, der dog kan spille sig tilbage i front med en sejr fredag over HB Køge.

På papiret var udekampen mod Roskilde ellers ikke nogen nem opgave for AGF. Lige som aarhusianerne har Roskilde nemlig ramt en god forårsstime med fire sejre i de seneste fem kampe før AGF-mødet.

Men bedømt på kampen var det ikke til at se, hvordan Roskilde har spillet sig fri af bundkampen i rækken i løbet af forårssæsonen.

AGF styrede i stor stil kampen foran 2152 tilskuere på Roskilde Idrætspark, og efter 20 minutter bragte den norske forsvarsspiller Johan Lædre Bjørdal udeholdet i front på et hovedstød.

Nordmanden timede sit opspring bedre end Frederik Vang Larsen i Roskilde-målet og vandt deres direkte duel, der førte til at bolden hoppede ind i et tomt mål.

I anden halvleg var det ligeledes med hovedet, at Kim Aabech reelt afgjorde kampen med sit mål til 2-0.

Mellem de to AGF-scoringer var Roskilde sjældne gæster omkring AGF's mål, men i første halvlegs sidste minut havde Simon Richter en god mulighed for at udligne. Hans afslutning strøg dog i sidenettet.

Den tidligere Superliga-spiller Bajram Fetai gjorde det ikke nemmere for Roskilde at komme tilbage i opgøret, da han modtog et direkte rødt kort efter 66 minutter for en høj stempling af AGF's Jens Jønsson.

Roskilde forbliver nummer seks i rækken med 10 point ned til AB under nedrykningsstregen.