AGF vinder første pokalsemifinale på udebane over AaB

13/04/2016

Det er 20 år siden, at AGF senest var i en pokalsemifinale. Det skete i 1996, hvor klubben gik hele vejen og vandt turneringen.

I år kan det ske igen. AGF har i hvert fald stadig muligheden for det med mere end den ene støvlespids i finalen, efter Aarhus-holdet onsdag aften vandt det første semifinaleopgør mod AaB med 2-0 på udebane.

AGF dominerede i overraskende grad kampen i Aalborg, og AaB spillede generelt langt under den standard, som andenpladsen i Superligaen indikerer, at Lars Søndergaards mandskab besidder.

Elmar Bjarnason og Morten "Duncan" Rasmussen scorede gæsternes mål.

AGF satte sig på kampen fra første fløjt, og da Elmar Bjarnason bragte AGF foran efter 22 minutter, havde det længe duftet af udebanemål.

Et langt indkast røg ind i feltet og retur igen, og den efterfølgende ballonbold fra Daniel Christensen ind mod det lille felt fik Elmar Bjarnason frit lejde til at sætte i mål med en følt helflugter.

AaB'erne kiggede fodbold og lignede langt fra et tophold. Hverken i den situation eller i første halvleg generelt.

AGF viste størst sult, kampgejst og vilje til at vinde andenboldene, og mens AGF'erne sværmede om AaB-målet, producerede hjemmeholdet før pausen kun en enkelt afslutning inden for målrammen.

I anden halvleg vågnede AaB indledningsvis til dåd - og som set før i dette forår virkede Glen Riddersholms AGF på vej mod at tabe kadencen. Men netop som AaB var ved at kunne kalde spilovertaget for dominans, slog Morten "Duncan" Rasmussen til.

Efter 62 minutter fik han lige netop rettet et indlæg fra Jens Jønsson af til 2-0-føring.

Derfra fik AaB naturligt mere plads, og Gilli Rolantsson havde en stor mulighed for reducering et par minutter før tid, men han flugtede lige ind på Morten Rasmussen fra nært hold.

Dermed ser årets pokalturnering ikke ud til at blive en til historiebøgerne for AaB, som vandt den i 2014 og nåede finalen i 2009 og 2004.

Til gengæld kan AGF med kølig kløgt snart ende 20 års pokalfinaletørke.

Returopgøret i semifinalen spilles i Aarhus 21. april.

I den anden semifinale mødes FC København og Brøndby. Den første kamp sluttede 1-1 i Parken. Returopgør i Brøndby er 20. april.