Agger: Eriksen fortjener prisen som årets spiller

Mandag aften blev Christian Eriksen kåret til årets fodboldspiller 2013 ved Dansk Fodbold Award.

Tottenham-spilleren har fortjent hæderen, mener landsholdsanfører Daniel Agger, der sammen med Andreas Cornelius og Jores Okore også var nomineret til prisen.

- Christian har imponeret mig med det skridt, han har taget fra hollandsk til engelsk fodbold. Det er ikke noget nemt skridt at tage, siger Liverpool-profilen med henvisning til Eriksens sommerskifte fra Ajax til Tottenham.

- Det har ikke været nemt, men jeg synes, at han har vist, at han kan være med på det niveau, og det er imponerende i sig selv.

- Christian har forhåbentlig mange år endnu at spille i, og han bliver bare bedre og bedre, siger Agger om sin kun 21-årige kollega, der også fik prisen for to år siden.

Agger blev selv kåret til årets spiller i 2012, og forsvarsspilleren er ganske tilfreds med det, han selv præsterede i det seneste år.

- Mit år har været godt, det har været rigtig godt. Man kan selvfølgelig sige, at de seneste par uger ikke har været skide gode, men det år, jeg har haft, har været ekstremt godt.

- Jeg har ikke haft nogle nævneværdige skader bortset fra de seneste par uger, så for mig har det været positivt, siger Agger.

På det seneste har Agger været bænket for Liverpool, selvom han var spilleklar. I weekendens 4-0-hjemmesejr over Fulham var Agger dog tilbage i startopstilling og spillede samtlige 90 minutter.

- Det har selvfølgelig været hårdt, men det har ikke været svært. Jeg gik og ventede på at få chancen, og så handler det om at tage fat i den, siger Agger, som synes, at det er sjovt, hvor hurtigt, han er blevet meldt væk fra Liverpool på grund af bænkepladsen:

- Rygterne er ikke noget nyt, og ja, selvfølgelig griner man af dem, siger Agger.

Han er i disse dage samlet med landsholdet forud for fredagens venskabskamp mod Norge i Herning.

/ritzau/

Dagens Gossip