Agger: Tilpasningen til Hareides idéer tager tid

Landsholdsanfører Daniel Agger var glad for Danmarks præstation i 2-1-sejren over Island. Men med en ny landstræner og et nyt spillesystem og bare to træninger inden kampen, var alting stadig ikke helt på plads.

- To træninger er ikke nok. Det er gået godt, men det tager tid. Vi har fået idéerne og grundprincipperne, og det er selvfølgelig dem, vi skal arbejde med.

- Men hvis man i den proces kan slå et godt hold som Island, så ser det okay ud, siger en glad anfører efter kampen.

I sejren torsdag stillede den nye landstræner Åge Hareide op i en formation med tre spillere i midterforsvaret. De roller tilfaldt Simon Kjær, Andreas Christensen og altså Daniel Agger.

Men selv om systemet var nyt, fungerede forsvarsspillet godt, mener Agger.

- Vi skulle lige ind i det. Der er selvfølgelig nogle afstemninger, der lige skal på plads. Men jeg synes egentlig, vi hurtigt kom på plads og stod godt på banen. Jeg synes, vi kom overraskende godt og solidt fra start.

- Og så betød det også noget, at vi turde tage fat i bolden og ikke tabte den med det samme. Så er det nemmere at stå ordentligt, siger Agger.

Om systemet med tre forsvarsspillere er det mest optimale for landsholdet, giver Agger ikke et klart svar på, men til torsdagens kamp var det det rigtige valg, siger han.

- Det er op til træneren at vurdere. Men set udefra, så har vi mange gode forsvarsspillere, og også mange gode oppe foran. Så lige i dag, som kampen forløb, der passede systemet perfekt.

- Men det er især, når modstanderen spiller med to angribere. Det er sværere, når de spiller med en enkelt, vurderer Agger.

Anføreren spillede den første time af kampen og blev derefter udskiftet med Jannik Vestergaard. Udskiftningen var ifølge Agger aftalt med landstræneren på forhånd.

Næste opgave for landsholdet bliver venskabskampen mod Skotland på udebane tirsdag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip