AHL-dansker slap med skrækken og er klar til VM-test

Den 22-årige back fra Lake Erie Monsters fik under mandagens andet træningspas et skud over venstre hånd og måtte afbryde træningen med smerter. I værste fald kunne han have pådraget sig et brud på en håndledsknogle.

– Man er jo lidt nervøs i sådan en situation, men der er ingen fare. Markus spiller, siger landsholdets fysioterapeut, Carsten Esmark.

Også Markus Lauridsens to år ældre bror, Oliver Lauridsen, Philadelphia Flyers, debuterer i VM. Han slutter sig til holdet i Stockholm.

Mandag aften kom der klarmelding fra Arizona på Mikkel Bødker, Phoenix Coyotes, og landsholdets general manager Kim Pedersen venter i løbet af tirsdagen definitivt svar fra Philip Larsens Dallas Stars.

Selv om danske playoff-spillere i sagens natur er ude af VM-billedet i første omgang, er der en teoretisk mulighed for, at en eller flere kan dukke op til de sidste puljekampe i Stockholm.

Et eksempel: New York Islanders med Frans Nielsen spiller den fjerde kamp mod Eastern Conferences nr. 1, Pittsburgh Penguins, 7. maj (Danmark spiller 11. maj mod Schweiz, 13. maj mod Hviderusland og 14. maj mod Sverige).

– Vi følger naturligvis med i, hvad der sker i NHL, men kontakter hverken klub eller spillere, før de er færdige i playoff. De skal have ro, understreger Kim Pedersen.

Selv om landstræner Per Bäckman kan nominere 25 spillere, tyder noget på, at han vælger at rejse til Stockholm med 24 og holde en plads åben.

Østrig, tirsdagens modstander, er et elevatorhold, som nu er tilbage i den bedste række og satser stenhårdt og ambitiøst. Kvalifikationen til OL i Sochi efter sejre over Tyskland og Italien er klasse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip