Air France-piloter varsler yderligere fire dages strejke

Skrevet af admin

20/06/2016

Mest læste i dag

Piloterne i det franske luftfartsselskab Air France er så utilfredse med en lønaftale, der blev præsenteret sidste måned, at de varsler strejke 24-27. juni.

Det oplyser piloternes fagforeninger til det franske nyhedsbureau AFP. Det er så anden gang, at de franske piloter nedlægger arbejdet under det igangværende EM i fodbold, der spilles i Frankrig frem til finalen 10. juli.

Piloterne gennemførte en firedages strejke fra lørdag 11. juni, som betød, at Air France måtte aflyse 20 procent af selskabets afgange. Det kostede selskabet omkring 40 millioner euro.

Men siden har forhandlingerne mellem ledelsen og de ansatte altså ikke resulteret i en aftale mellem parterne.

Ifølge piloterne betyder ledelsens udspil til en lønaftale, at de skal gå fem procent ned i løn. Samtidig anses strejkerne som en protest mod den franske regerings nyligt gennemførte arbejdsmarkedsreform.

Det har samtidig fået flere andre faggrupper til at nedlægge arbejdet - herunder renovationsarbejdere og togpersonale. Samtidig har reformen ført til store demonstrationer.

Reformen blev gennemført per dekret - uden om parlamentet - og indebærer blandt andet, at det bliver nemmere at ansætte og fyre medarbejdere på det franske arbejdsmarked, og at arbejdstiden efter aftale mellem parterne kan gøres fleksibel.

/ritzau/AFP