Airbus lander sikkert efter jomfruflyvning

Og da Airbus’ nye fly i serien A350 var på sin jomfruflyvning fredag, var der selv sagt stor bevågenhed på landingen, der blev vist på Airbus’ egen hjemmeside. Flyet satte sikkert hjulene på asfalten i en mindre fransk lufthavn i byen Toulouse, og da det skete, var der stor glæde hos Fabrice Bregier, chef for Airbus.

»Jeg er kendt for sommetider at være en koldblodig mand, men jeg kan fortælle, at dagen i dag er meget følelsesladet,« sagde han efter flyvningen til nyhedsbureauet AFP. Han forklarede, at det var særligt at se flyet, som han omtalte som sin »baby«, lande. Flyet havde før jomfruflyvningen gennemgået mere end 10.000 timers test på Jorden, men fredag var det den ægte vare.

Flyvningen markerer også begyndelsen på en indædt kommercielt luftkamp, hvor flygiganten Boeing, der med sit problemramte Boeing 787 Dreamliner, nu har fået syn for konkurrentens nye produkt. Ifølge AFP er begge fly produceret af letvægtsmaterialer, og med et mindre brændstofforbrug skal de gøre flyvning billigere og bedre for klimaet.

A350eren, der nu står over for et omfattende testprogram med over 2.500 timers flyvning, ventes at blive taget i drift ved udgangen af 2014. Indtil videre har Qatar Airways, British Airways og Hong Kongs Cathay Pacific lagt billet ind på de første modeller af det europæiskproducerede fly.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip