Ajax lukker lidt af det store hul op til PSV

15/02/2015

Ajax med Lasse Schöne i startopstillingen vandt søndag 4-2 hjemme over Twente og Andreas Bjelland i den hollandske Æresdivision.

Sejren var yderst vigtig, for de regerende mestre har ikke råd til at fejle i øjeblikket, hvis fodboldmesterskabet i Holland skal genvindes.

Ajax, som er på andenpladsen, er trods sejren hele 12 point efter PSV Eindhoven, der ligner en ny mester efter de første 23 spillerunder.

Mens Schöne og Bjelland var med fra start, forblev Nicolai Boilesen på bænken for værterne, og derfra kunne han se Bjellands Twente bringe sig foran 1-0 i det sjette minut ved Jesus Corona.

Ajax svarede dog godt - og hurtigt - igen. Da kampuret rundede 15 minutter, var Ajax foran 2-1 takket være mål fra Nick Viergever og Riechedly Bazoer.

Især Bazoers mål var en perle. Han tæmmede bolden med brystkassen og i samme bevægelse flugtede han den i mål til 2-1.

Men Twente og Bjelland, som fik et gult kort undervejs, gav ikke op. Kort efter pausen udlignede Hakim Ziyech til 2-2.

Schöne blev udskiftet midtvejs i anden halvleg, og straks derefter nettede Ricardo Kishna til 3-2 for Ajax. Kishna stoppede ikke der. Med et kvarter igen scorede han til 4-2, og i overtiden var angriberen endda tæt på at score hattrick.