Ajax med 10 mand nedlægger Barcelona

26/11/2013

Et rødt kort i begyndelsen af anden halvleg kunne ikke forhindre Ajax i at tage en 2-1-sejr over FC Barcelona tirsdag aften i Champions League.

Dermed fik Ajax hævn efter det første indbyrdes opgør, hvor de hollandske mestre tabte 0-4.

Set med danske øjne var det dog ærgerligt, at en ellers velspillende Nicolai Boilesen efter blot en halv time måtte udgå med en skade. Han blev erstattet af Christian Poulsen, der sammen med Lasse Schöne og Viktor Fischer udgjorde Ajax' danske islæt.

De to halvlege i opgøret var vidt forskellige.

I første del af kampen sad danskerklubben på spillet, og et uinspireret FC Barcelona-hold fik sin egen medicin at smage, da Ajax leverede højt presspil, som tydeligvis stressede det amputerede spanske forsvar.

Efter 19 minutters spil gav det pote, da et fladt indlæg fra højre side landede i fødderne på en helt fri Thulani Serero omkring det lille felt, hvor han let kunne dirigere bolden ind bag José Manuel Pinto i FC Barcelonas mål.

Bolden gav hjemmeholdet ekstra blod på tanden, og fem minutter før pausen var Viktor Fischer med et spark fra kanten med til at tvinge Pinto ned i målhjørnet, hvor han kun halvklarede danskerens forsøg. Daniel Hoesen fangede riposten og udbyggede føringen til 2-0.

Et rødt kort til hjemmeholdets Joel Veltman i de første minutter af anden halvleg blev dog afgørende for resten af kampen. For det første blev Veltmans forseelse begået i feltet, hvor han nedlagde FC Barcelonas Neymar. På det efterfølgende straffespark scorede Xavi sikkert.

Derpå dominerede spanierne i vanlig boldbesiddende stil, og særligt Neymar var en trussel mod Ajax-forsvaret.

Men trods flere fine forsøg, så formåede de spanske mestre ikke at få udlignet.

FC Barcelona topper gruppe H med 10 point, mens Ajax med sejren kommer op på syv point. Ajax møder i sidste kamp AC Milan i en afgørende kamp om videre avancement i turneringen.