Ajax snydt af Balotelli

Dagens dansker må siges at være Lasse Schöne, der i begyndelsen af anden halvleg kom på banen og fik lavet en masse ravage for et Ajax-mandskab, der ellers var gået i stå.

Schönes bedste aktion var, da han i kampens sidste ordinære minut tog et hjørnespark, som han satte lige i pandebrasken på Stefano Denswil, der sikkert satte den ind til 1-0.Mario Balotelli fik dog spoleret den hollandsk-danske fest, da han i overtiden fik smidt sig i feltet og sikret et forkert dømt straffespark begået af Mike van der Hoorn. Italieneren var ellers den af de to spillere, som hev i trøjen, men dommeren dømte netop denne forseelse imod Ajax og gav van der Hoorn gult kort.

Italienerens fald irriterede derfor Lasse Schöne, der langede ud efter dommer Jonas Eriksson efter kampen.

- Man skal som dommer vide, at han (Mario Balotelli, red.) har gjort det hele kampen. Han lægger sig altid ned i feltet, og det skal man vide. Man føler sig snydt. Man står lidt med en dårlig smag i munden, sagde han til TV3 Sport 1.

Dramaet lod vente på sig

Kampen var ellers længe om at blive dramatisk.

Med Christian Poulsen og Viktor Fischer i startopstillingen skulle Ajax inden kampen forsøge at vende en utilfredsstillende sæsonstart, hvor det er blevet til et 0-4-nederlag til Barcelona i Champions League og kun en fjerdeplads i den hjemlige liga efter otte spillede runder.

Mod Milan kom Ajax Amsterdam alligevel ud af startblokkene, som om holdet var sprængfyldt med selvtillid.

Første halvleg var nemlig kun en envejstrafik med Ajax som dominerende hold. Hvor de hollandske mestre skabte fem chancer, lykkedes det overhovedet ikke Milan at notere sig på skudstatistikken, hvilket også var resultatet af 70 procents spilovertag til Frank de Boers drenge.

Tættest på kom landsholdsaktuelle Viktor Fischer.

Ajax-angriberen var som altid meget løbestærk og energisk i sit pres, og da Danny Blind fik tacklet bolden forbi tre Milan-spillere, tog danskeren chancen med et kort aftræk og ramte lige forbi målet.

Det var tydeligt i kampens indledning, at Ficher havde noget at bevise. Han har i de seneste uger for første gang i sin seniorkarriere mødt det, man kalder for modstand.

Også Lerin Duarte kunne dog skrive sig på listen over forsøg, der ikke gik ind. Den hollandske spiller tog sig ellers flot at et frispark, som han fik krøllet mod målet, men keeper Christian Abbiati fik fistet den over mål. På hjørnesparket var det så finnen Niklas Moisander, der trods en flot flugter skød over.

Milan ville ikke noget

Desværre for Viktor Fischer, Christian Poulsen og resten af Ajax faldt holdet meget i kadance efter pausen og tillod italienerne at få langt større aktier i kampen.

- Det var et Milan-hold, der ikke ville noget. De stillede sig bare ned og forsvarede. Vi skabte dog heller ikke nok. Det var nok ikke den sjoveste kamp at kigge på. Vi havde et par chancer i første halvleg, men kunne ikke score. I anden halvleg var det bare ikke det samme for os.

Måske var det derfor, at Frank de Boer følte, at der skulle ske noget nyt allerede kort inde i kampen sidste 45 minutter, da han forsøgte sig med netop Lasse Schöne og Lucas Andersen på banen.

Førstnævnte gjorde altså også en stor forskel, men Mario Balotelli forstod at ødelægge det hele.

Lasse Schöne og resten af Ajax har nu kun et point efter to kampe, men det ændrer ikke på danskerens tro på, at holdet kan gå videre.

- Det er overhovet ikke umuligt. I sidste ende kan det være vigtige point, vi har tabt i dag - specielt på grund af måden det skete. Men så må vi bare tage seks point i de næste to kampe mod Celtic, tilføjede han.

Barcelona fører Gruppe H med seks point, mens Milan ligger nummer to med fire point. Ajax har et point, mens Celtic har tabt begge kampe hidtil.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip