Ajax: Vi er klar til ligaen - hvis vi får tilbud

I første omgang går tilbuddet til nedrykkerne fra Nordsjælland Håndbold, som dog ikke har sagt ja med det samme. Nordsjællænderne skal først undersøge, om klubben har penge til at være med i den øverste række.

Det har klubben en uge til, og derefter kan tilbuddet gå videre til Lemvig/Thyborøn, som umiddelbart heller ikke er alt for ivrige efter en tur på første klasse.

Men i København er der en klub, som ikke siger nej, hvis den får tilbuddet. Det er den gamle storklub, Ajax fra Vesterbro, som i dag går under navnet Ajax København.

- Vores set-up er klar til ligaen, siger presseansvarlig Ole Christensen i en pressemeddelelse.

- .Vi er tæt på at have vores trup klar til den kommende sæson på plads. Dog kigger vi på nogle forstærkninger på stregen og højre back, så vi er helt klar, om det skulle hedde Håndboldligaen eller 1. division næste år, siger Ole Christensen.

Også træner Morten Østergaard er klar til at spille med i den bedste række, hvis muligheden skulle opstå:

- .For mig er Ajax København klar til ligaen!  Om det sker via den ledige plads, ved vi endnu ikke, men vores vision er klar. Ajax København skal igen være et ligahold.

I sidste sæson blev Ajax København nummer to i den næstbedste række 1. division, men hvis man ser historisk på det, er Ajax en af de store, danske håndboldklubber. Det er gennem tiderne blevet til ni danske mesterskaber hos herrerne. Det seneste ligger dog helt tilbage til 1964.

Tættest på stor hæder i nyere tid var klubben i 1997, da den tabte DM-finalen til en anden gammel storklub, Virum/Sorgenfri.

I halvfemserne havde Ajax spillere som Kasper Hvidt, Morten Bjerre, Morten Krampau, Jesper Bjørn Andersen og Christian Dalmose.

Dagens Gossip