Akkari frygter optøjer efter holdningsskift

Det er med frygt i maven, at den tidligere imam Ahmed Akkari møder offentligheden for første gang, siden man mandag fortalte, at han nu fortryder sin kritik af Muhammed-tegningerne og Danmark.

Akkari har således modtaget beskeder som "røvslikker" og "hund" forud for det åbne debatarrangement, der finder sted i Kolding.

- Jeg frygter, at der kommer ubehagelige scener på mandag. Folk er velkomne til at komme og kritisere min nye holding, men jeg frygter, at de vil chikanere og dukke og i døråbningen og råbe, siger Ahmed Akkari.

Akkari var blandt andet en af de imamer, der under Muhammed-krisen rejste til Mellemøsten i 2005 for at forlange en officiel dansk undskyldning, efter at tegningerne var blevet trykt i Jyllands-Posten.

Med Akkaris diametralt nye holdning er han nervøs for, at hans tidligere trosfæller fra det radikale islamistiske miljø vil true ham - både på den generelle bane, men også under mandagens arrangementet.

- Derfor bliver det måske nødvendigt at få livvagter med på mandag. Det snakker arrangøren og jeg om, men det er stadig uvist, siger dem tidligere imam.

Akkari fortæller, at han fik de første refleksioner om at forsvare de danske frihedsværdier tilbage i 2007. Og i 2008 begyndte han for alvor at undersøge, hvordan ekstrem islamisme versus frihedsværdier står over for hinanden.

- Det har været undervejs længe. Faktisk skulle historien om min nye holdning have været ude for et år siden, men det blev udskudt, fordi jeg tog til udlandet. Så det er faktisk tilfældigt, at min nye holdning blev officiel mandag.

- Derfor har jeg måske ikke tænkt alle konsekvenser igennem. Men det er også det, der er meningen: at uanset hvad, så har man retten til at sige til og fra. Man kan få kritik, men at man skal have lov til at have sin egen holdning, siger Akkari.

På trods af at Akkari i dag modtager trusler på Facebook, sms og telefonopkald, så mener han ikke, at der er behov for at få beskyttelse af PET, som tegneren Kurt Westergaard har.

/ritzau/

 

Dagens Gossip