Akkari går bodsgang hos BBC

Ganske vist har store arabiske nyhedsorganisationer som Al Jazeera og Al Arabiya endnu ikke opsnappet historien om Ahmed Akkaris markante holdningsskift, men britiske BBC har bragt et radiointerview, hvor han gentager budskabet om, at han fortryder sin ageren under krisen i 2005 og 2006. Det skriver B.dk.

Interviewet begynder med, at Ahmed Akkari fortæller om sit møde med den PET-beskyttede tegner Kurt Westergaard dagen forinden:

»Vi drak kaffe og talte sammen. Jeg fortalte ham, at jeg vitterligt er ked af, hvad der skete, og at jeg dengang var så fascineret af de ideologiske tankesæt i islam, at jeg ikke kunne se det større billede,« siger Akkari.

Den i dag 34-årige Akkari var som bekendt talsmand for en række muslimske organisationer, der protesterede mod de 12 Muhammed-tegninger i Jyllands-Posten. Han var desuden med til at genoplive hele krisen, da han deltog i en delegation, som rejste rundt i Mellemøsten med et krav om, at det officielle Danmark skulle undskylde for tegningerne.

I BBC-interviewet konstater radioværten, Dan Damon, at mange muslimer stadig mener, at enhver afbildning af profeten Muhammed er blasfemi. Hertil svarer Akkari:

»Det er et af mange problemer, som det islamiske samfund har i forbindelse med læren om islam. Det, jeg prøver at sige i dag, er, at islam kan have mange stemmer og tilgange. Man kan godt være muslim uden nødvendigvis at dele overbevisning med disse islamistiske samfund.

Senere spørger værten, hvad Akkari vil sige til de islamiske fundamentalister, som tager militante midler i brug for at udbrede deres religion:

»Jeg har et problem. Det, jeg har gjort på det seneste, er ikke særligt værdsat. Jeg er på sin vis allerede blevet skubbet ud. Jeg forsøger på en måde at være anonym. Det er ikke min intention at provokere troende. At man ikke kan udtrykke dig selv og sige, at man har ændret holdning. Er jeg i min ret til det eller ej?«

Værten svarer: »Der er folk som siger, nej, det kan man ikke, for så er man en frafalden, en ikke-muslim...«

»Korrekt. Det kan de sige, men de bør ikke kunne undertrykke mig,« afslutter Akkari.

BBCs internationale nyheder når hver uge ud til flere millioner lyttere over hele kloden. Programmet World Update sendes alle hverdage klokken 11 dansk tid.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip