Aktieemission skal skaffe 70 millioner kroner til AGF

Skrevet af admin

21/11/2014

Mest læste i dag

En aktieemission skal være med til at styrke økonomien i fodboldklubben AGF. Det meddeler klubben i en meddelelse til Fondsbørsen fredag.

Klubben udbyder 279.332.388 B-aktier til en nominel værdi á 25 øre stykket. Udbudsprisen er dog 30 øre per aktie, hvilket sammenlagt kan indbringe klubben 83,8 millioner kroner.

I fondsbørsmeddelelsen skriver klubben, at den allerede har modtaget tilsagn om salg af 83.548.229 af aktierne.

Allerede i forbindelse med en kvartalsmeddelelse i oktober lød det fra klubben, at den havde planer om at gennemføre en emission for at få klubben tilbage til toppen af dansk fodbold.

- Bestyrelsen i Aarhus Elite A/S fik på den ordinære generalforsamling den 24. oktober 2014 bemyndigelse til at udvide selskabets kapitalgrundlag.

- Bestyrelsen har efterfølgende besluttet at udnytte bemyndigelsen og gennemfører nu en emission med fortegningsret for selskabets eksisterende aktionærer, hedder det i fredagens fondsbørsmeddelelse

Klubben rykkede ud af Superligaen i foråret, og indtil videre har klubben haft svært ved at sætte kurs mod en hurtig tilbagevenden.

Efter at have spillet 15 kampe ligger AGF blot nummer fem i den næstbedste række og er hele 12 point fra en oprykningsplads.

Dog efter at have spillet to kampe færre end topholdene Viborg og Lyngby.

/ritzau/