Aktier og vindmøller skæpper i PensionDanmarks kasse

Aktierne gav et afkast på over 20 procent - og investeringerne i vindmøller indbragte PensionDanmark et afkast på ni procent sidste år.

Pensionskassen for 642.000 medlemmer beskæftiget i 26.900 private og offentlige virksomheder fik et samlet afkast på 9,1 milliarder kroner, viser selskabets regnskab for 2013.

- Vores mål er at sikre medlemmerne gode, stabile afkast år efter år. I 2013 var det aktierne, som gav det største bidrag til afkastet, siger pensionskassen direktør Torben Möger Pedersen.

Ser man på de seneste fem år, har et typisk medlem fået forrentet sin opsparing med 54 procent efter skat.

- Vi har nu i fem år i træk leveret afkast mellem otte og 17 procent. Det er meget tilfredsstillende, siger Torben Möger Pedersen i en kommentar til regnskabet.

PensionDanmark har som målsætning, at 20 procent af formuen skal være investeret i infrastruktur og ejendomme.

Og investeringerne i infrastruktur er det seneste år udbygget med investeringer i britiske vindmølleparker, et biomassefyret kraftværk i England og gasinfrastruktur i Holland.

Til ejendomsporteføljen, der gav et afkast på syv procent, er der blevet føjet investeringer i Magasin i København, FN-Byen, domicilbyggerier for MT Højgaard og NCC og boligbyggerier i Aarhus, Vejle og København til.

Antallet af medlemmer voksede sidste år med omkring 9000 personer, indbetalingerne landede på 10,7 milliarder kroner, mens udbetalingerne blev på 4,7 milliarder kroner.

Medlemmernes samlede opsparing har rundede sidste år 152 milliarder kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip