Aktiestrateg: Blodrøde markeder bunder i forskrækkelse

Den værste uro på de internationale aktiemarkeder er formentlig aftaget, efter at mandag bød på aktiedyk verden over.

Det vurderer Henrik Drusebjerg, chefstrateg ved investeringsbanken Carnegie, tirsdag morgen.

- Vi ser to ting her til morgen. Det ene er, at de fleste asiatiske markeder stiger igen i en erkendelse af, at faldet i går var overdrevet. Det andet er, at den amerikanske centralbank formentlig har taget en rentestigning i september af bordet, siger Drusebjerg til Ritzau.

Meldingen fra USA's centralbanks chef, Dennis Lockhart, var kort før de amerikanske markeders lukketid mandag, at en stærkere dollar, en svagere yuan og faldende oliepriser nok betyder relativt lave renter i lang tid.

Tirsdag åbnede det kinesiske marked igen med kæmpefald, og Japans indeks har været i både plus og minus dagen igennem. Men både i Hongkong og Australien er der grønne tal midt på dagen lokal tid.

Man kan dog godt holde vejret i spænding lidt endnu.

- Panikken er ikke afblæst. Det er for tidligt at sige. Vi får også en masse væksttal i dag fra USA og Europa, der er uhyre interessante, så det er for tidligt at puste ud nu, siger Henrik Drusebjerg.

- Det afgørende er, om væksten løjer af, eller om det var en midlertidig forskrækkelse, siger han videre.

Klokken 9.00 åbner det danske C20 Cap-indeks, og meget tyder ifølge Henrik Drusebjerg på, at det åbner med gode takter.

- Jeg forventer, at det danske marked åbner i plus. Jeg forventer en positiv åbning fra morgenstunden, og så vil nøgletallene fra især USA og Tyskland afgøre udviklingen i løbet af dagen, siger chefstrategen.

Også investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet vurderer, at aktiekrisen mandag blev udløst af bekymringer om den kinesiske økonomis sundhedstilstand.

Derfor kan det danske og europæiske marked generelt gå fri af panikken.

- Investorerne i Europa og USA vil de kommende dage ikke slavisk følge panikken i Kina. Derfor vil nye kinesisk fald nok gøre indtryk, men næppe få investorerne til at panikke, som der en overgang var udsigt til mandag, skriver Per Hansen i en kommentar.

/ritzau/

Dagens Gossip