Aktiv Kurser politianmeldt for spam

Uddannelse- og konsulentvirksomheden Aktiv Kurser, der har hovedsæde i København, er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden. Virksomheden har sendt en række e-mails med nyhedsbreve uden at have sikret samtykke fra alle modtagere af nyhedsbrevet.

Forbrugerombudsmanden modtog i foråret flere klager over virksomhedens udsendelse af elektroniske nyhedsbreve med tilbud om kurser. Klagerne havde ikke sagt ”ja tak” til at modtage markedsføring fra virksomheden. Der er derfor tale om spam, der er ulovligt efter markedsføringsloven.

Aktiv Kurser har over for Forbrugerombudsmanden beklaget, at de ved en fejl har udsendt 10-20 e-mails til personer, der ikke forinden havde givet samtykke til modtagelsen.

Det er dog ikke første gang, at Forbrugerombudsmanden har modtaget klager over udsendelse af spam fra virksomheden. I efteråret 2010 indskærpede Forbrugerombudsmanden reglerne om udsendelse af e-mails over for virksomheden, der dengang blev drevet i en anden selskabsform.

Forbrugerombudsmanden har valgt at anmelde Aktiv Kurser til politiet for overtrædelse af markedsføringslovens, der kan straffes med bøde. Aktiv Kurser har over for Forbrugerombudsmanden oplyst, at man er indstillet på at betale en bøde.

 

Dagens Gossip