Aktivister: Danske Bank bliver dårligere

2.000 ansatte i Danske Bank får fra nytår og to år frem stukket en fyreseddel i hånden.

Antallet af fyringer er dobbelt så stort som tidligere varslet og sker på baggrund af et overskud på 3,6 milliarder kroner i årets tre første kvartaler.

- Der er ingen tvivl om, at det er aktionærerne, der bliver tænkt på, når man laver sådan nogle gevaldige opstramninger. Og det er det helt store problem, som vi har påpeget i et stykke tid efterhånden, siger Uffe Lembo, initiativtager til Skift Bank Dag.

Danske Banks overskud for de tre fjerdedele af året er 2,1 milliarder kroner større end overskuddet i samme periode sidste år.

Men banken begrunder selv fyringsrunden med, at der samtidig tabes penge især på erhvervsejendomme i Irland, i shippingbranchen og privatkunder i Danmark.

Og de sidstnævnte skal nok ikke regne med en bedre service i banken, når der bliver længere mellem skrivebordene i de tilbageværende filialer, mener Uffe Lembo.

- En del af de mange mennesker, som vi har talt med, der er skiftet fra Danske Bank føler sig dårligt behandlet. Og jeg kan godt frygte, at servicen nu bliver endnu dårligere, siger han.

Hos de bankansattes faglige organisation Finansforbundet opfordrer formand Kent Petersen nu banksektoren til at fokusere på andre end aktionærerne.

- Det er naturligvis også i medarbejdernes interesse, at sektorens virksomheder har styr på forretningen. Men virksomhederne skal passe meget på med en ensidig jagt på egenkapitalforrentning, som i øjeblikket åbenbart fylder rigtigt meget i bestyrelseslokalerne, siger han.

 

Dagens Gossip