Aktivister mørklægger Folketinget

»Vi vil mørklægge vinduerne ved hjælp af to kraner og en masse sort stof. Det gør vi for at visualisere, hvor absurd det her lovforslag er. Det vil indskrænke demokratiet og mørklægge ministrenes fejl og måske også embedsmisbrug,« siger Anja Katrine Søndergaard fra kampagnen Mørklægningsministeriet, der står bag aktionen tirsdag.

Forslaget til den nye offentlighedslov er blevet kritiseret voldsomt fra flere sider for at indskrænke offentlighedens adgang til at få aktindsigt i ministerier. Samtidig åbner den dog også op for mulighederne for at få indsigt i Kommunernes Landsforening og Danske Regioner.

Loven forventes at blive vedtaget med stemmer fra regeringspartierne samt Venstre og de Konservative. Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er imod loven.

»Desværre tyder det på, at politikerne vil gennemtrumfe den her lov på trods af, at der har været folkelig modstand, og 85.000 mennesker har skrevet under mod loven. Det kan godt være, vi ikke får ændret politikernes holdning, men vi får dem i hvert fald til at se, at vi er mange, der synes, det her er langt ude,« siger Anja Katrine Søndergaard.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip