Aktivister nægtes kæmpe klimamarch i Paris efter angreb

Skrevet af admin

18/11/2015

Dagens topnyheder

Paris er i undtagelsestilstand efter attentaterne i sidste uge, og derfor nægtes klimaaktivister at arrangere store optog i forbindelse med klimatopmødet om knap to uger.

Den franske regering har onsdag besluttet at forbyde en stor march i den indre del af hovedstaden 29. november, dagen før FN-mødet skydes i gang med verdens politiske topledere.

Man har ventet, at marchen med start på Place de la République ville kunne tiltrække flere hundrede tusinde mennesker.

- Situationen efter de uhyrlige angreb 13. november og efterforskningen af disse betyder, at sikkerheden er strammet.

- Regeringen har besluttet ikke at tillade klimamarcher på offentlige gader i Paris og andre franske byer 29. november og 12. december, skriver udenrigsministeriet, som er vært for klimatopmødet, ifølge Le Monde.

Den franske avis erfarer, at myndighederne arbejder på, om man kan tillade et alternativt arrangement.

- Det har været en svær beslutning, og det vil sikkert skuffe nogle af dem, som havde tænkt sig at deltage, men i den aktuelle situation er det påkrævet på grund af sikkerheden, skriver ministeriet.

Meldingen kom ikke uventet for Coalition Climat 21, en sammenslutning af 130 ngo'er, fagforeninger og andre organisationer, som står bag arrangementet.

Situationen har været spændt i Paris efter attentaterne, som kostede 129 mennesker livet, og myndighederne frygter ifølge Le Monde desuden, at der kan udbryde panik blandt marchdeltagerne, hvis der affyres fyrværkeri eller lignende.

Det skete forleden på Place de la Repubique, hvor folk pludselig stormede væk, da de troede et nyt angreb var i gang.

/ritzau/