Aktivister opfordrer til demonstrationer på Folkemøde

Antifascistisk Aktion (AFA) opfordrer lokale bornholmere og resten af Danmark til at demonstrere mod "Danskernes Parti og deres fascistiske venner fra Europa" på dette års Folkemøde, skriver de i en pressemeddelelse.

- AFA opfordrer lokale bornholmere og resten af Danmark til at vise deres utilfredshed; om det så er ved at arrangere en moddemonstration, en alternativ folkefest eller lignende initiativer.

- Det vigtigste er, at nynazisterne fra Danskernes Parti og deres fascistiske venner fra Europa, ikke får lov til at stå uimodsagt og i bedste fald, slet ikke får lov til at sprede deres had til folkemødet, skriver organisationen, der hører til på venstrefløjen.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, om Antifascistisk Aktion selv har tænkt sig at demonstrere mod Danskernes Parti eller andre personer ved dette års Folkemøde.

Ifølge pressemeddelelsen har gruppen før deltaget i demonstrationer mod den hollandske politiker og islamkritiker, Geert Wilders, der også har meldt sin entré til Folkemødet, inviteret af det danske Trykkefrihedsselskab.

Ifølge en kortlægning fra SFI fra 2014 er AFA en af fire grupper "hvorfra venstreradikale antidemokratiske og/eller ekstremistiske handlinger udgår".

Gruppen kan samle omkring 500 demonstranter og er registreret aktiv i hele landet, men med base i København.

Dog er AFA typisk blot arrangør og har derfor ikke 500 medlemmer, men er en samlende organisation på venstrefløjen - og har været det i 20 år.

Ifølge Antifascistisk Aktions talsperson, Sille Lindeberg, flød bægret over for organisationen, da Danskernes Parti meldte sin ankomst til Folkemødet.

- Nu, hvor ikke bare det nynazistiske parti "Danskernes Parti" har meldt deres ankomst, men de oven i købet har inviteret deres forbillede "Gyldent Daggry" med, er sagen en anden, skriver hun i pressemeddelelsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip