Aktivistisk eksbetjent er dømt for lækage

Torsdag blev den tidligere politibetjent og selvudnævnte frihedsaktivist Lars Kragh Andersen idømt 30 dages betinget fængsel for blandt andet at offentliggøre tidligere forsvarsminister Nicolai Wammens og statsminister Helle Thorning Schmidts cpr-numre.

Kragh Andersen har over flere omgange været på nationens læber og forsider.

Den ene gang var i 2010, da han trods sit hverv som politibetjent meddelte, at han ville kigge den anden vej, hvis han traf personer i besiddelse af hash.

Senere var det under kælenavnet Licens-Lars, hvor han fortalte om sin kamp for at slippe for at betale licens til Danmarks Radio.

Nu er han altså blevet idømt en betinget fængselsstraf for 13 forskellige forhold.

- I større og større omfang krænker politikerne befolkningen gennem statsmagten. Derfor må man gerne give igen. Det her var indenfor rammerne. Det var en mild og proportional aktivisme.

Sådan forklarede Kragh Andersen lækagen 2. september, hvor retssagen begyndte.

Ud over at have lagt politikeres cpr-numre på nettet, har han også annonceret salg af peberspray på sin hjemmeside frihedsaktivisten.com.

- Jeg annoncerede salget af peberspray i aktivistisk øjemed, men har aldrig solgt dem. Jeg har ikke reelt solgt peberspray. Der er altså ingen ofre i sagen, lød det fra den tidligere betjent ved sagens start.

Resten af tiltalen drejer sig om injurier. På sin hjemmeside kaldte han flere politibetjente for planterøvere og penisbelurere og udstillede dem med billede.

Lars Kragh Andersen er siden stoppet med at publicere på sin hjemmeside.

- Ikke på grund af moralske skrubler, men personlige forhold. Min familie bliver ransaget ulovligt. Mit privatliv kan ikke holde til det, sagde han tilbage i september.

/ritzau/

Dagens Gossip