Akutjob hjælper ikke regeringen

Vælgernes opblussede kærlighed til den nye SF-formand, Annette Vilhelmsen, er hurtigt kølnet og blæst væk med efterårsvinden trods sidste uges aftale om "akutjob" til de arbejdsløse.

Efter valget af Vilhelmsen for to uger siden voksede tilslutningen til SF og regeringen i det hele taget. Nu er det vendt igen for SF, Socialdemokraterne og De Radikale, mens Enhedslisten vokser.

Med 97 mandater tager oppositionen to mandater fra regeringssiden, der dykker til 78 sæder i Folketinget.

Det viser den seneste meningsmåling fra Voxmeter for Ritzau.

SF går endda tilbage til mindre end før valget af Vilhelmsen til efterfølger for Villy Søvndal. Nu står SF til 6,5 procent af stemmerne mod 7,9 procent for en uge siden og 7,1 procent for en måned siden.

Målingen skal tages med det forbehold, at den har en usikkerhed på op til plus eller minus 2,9 procentpoint for de største partier og mindre for de mindste.

Samlet kan regeringen kun mønstre 44,5 procent af stemmerne sammen med Enhedslisten, der som parlamentarisk grundlag holder regeringen ved magten.

Enhedslisten er på en uge vokset med 1,4 procentpoint til 8,6 procent. Det svarer nøjagtigt til tilbagegangen SF.

Socialdemokraterne falder tilbage til under 20 procent (19,8), mens Venstre ville vokse tilbage på 33 procent af stemmerne, hvis der var valg i morgen.

Målingen er lavet blandt 1036 repræsentativt udvalgte personer i sidste uge, 22. - 28. oktober. Aftalen om 12.500 akutjob blev offentliggjort i onsdags, midt i perioden.

Aftalen om akutjob blev indgået mellem regeringen, Dansk Arbejdsgiverforening, kommuner og regioner. Den skal sætte langtidsledige forrest i køen til job, hvis de risikerer at miste retten til dagpenge.

De fire mandater fra Grønland og Færøerne er ikke med i målingen.

 

Dagens Gossip