Al-Khawaja indtager igen vådt og tørt i Bahrain

Det er sket som direkte konsekvens af Abdulhadi al-Khawajas forværrede helbred, lyder det. Far og datter var begge på en såkaldt »tør« sultestrejke i fire dage, hvor de hverken fik vådt eller tørt, og efterfølgende var de på en »våd« sultestrejke i 17-18 dage.

Hovedårsagen til sultestrejken var ifølge Maryam al-Khawaja, at fængselsmyndighederne havde krævet, at de politiske fanger i fængslet skulle iføre sig dragter, der normalt er forbeholdt »almindelige« fanger.

»De insisterer på fangedragterne som et middel til at ydmyge de politiske fanger, og Zainab var den første, der sagde nej. Hun nægtede at tage den på og sagde, at »hvis jeg først tager den på, så erkender jeg, at jeg har gjort noget forkert, og det har jeg ikke. Jeg er samvittighedsfange«,« siger Maryam al-Khawaja.

Zainab al-Khawaja afsoner i øjeblikket en tre måneders dom, hun fik omkring 1. marts for at have »fornærmet og ydmyget en offentlig ansat«. Abdulhadi al-Khawaja er idømt fængsel på livstid for at have opfordret til systemskifte i Bahrain og have demonstreret mod den herskende sunnimuslimske kongefamilie.

Selvom sultestrejkerne er indstillet, bliver de politiske fanger i Bahrain fortsat undertrykt, lyder det fra BCHR. De bliver blandt andet nægtet besøg fra familier og advokater.

»Familiebesøg er noget, der i høj grad holder de politiske fangers håb oppe, og de besøg har myndighederne også frataget dem med henblik på at knække dem,« siger Maryam al-Khawaja.

Styret i Bahrain erkendte i sidste måned, at man har lukket for familiebesøg til de politiske fanger, fordi de nægter at bære fangedragter. Men landets informationsminister afviste over for Reuters, at Abdulhadi al-Khawaja skulle have sultestrejket.

Abdulhadi al-Khawajas sag har i over et år vakt international opsigt, og udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har indtil videre forgæves forsøgt at få ham løsladt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip