Al-Qaeda bekræfter næstkommanderende dræbt af drone

Den formodede næstkommanderende i al-Qaeda er dræbt i et amerikansk droneangreb, bekræfter gruppen i en video.

Nasir al-Wuhayshi, som var leder af den regionale gren af al-Qaeda i Yemen, Aqap, skal være dræbt fredag ved byen Mukalla i Hadhramaut.

Aqap har udnævnt netværkets militærchef, Qassem al-Rimi, som ny leder, hedder det i en videoerklæring dateret 15. juni ifølge nyhedsbureauet AFP.

Wuhayshi "blev dræbt i et amerikansk droneangreb, som var rettet mod ham og to andre mujahedinere", som også blev dræbt, siger et langskægget medlem af gruppen på videoen.

Al-Wuhayshi er født i Abyan i det sydlige Yemen. I 1990'erne mødte han den daværende leder af al-Qaeda, Osama bin Laden, i Afghanistan og blev hans personlige assistent.

Han var "bin Ladens skygge" i fire år ifølge forfatteren Gregory Johnson, der har skrevet en bog om Aqap.

Al-Wuhayshi flygtede sent i 2001 fra Afghanistan, da amerikanske styrker efter 11. september-angrebene i USA slog til mod al-Qaeda.

Al-Qaeda i Yemen er kendt for blandt andet at have taget skylden for angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris i januar.

Også en anden islamistleder har været mål for amerikanske droneangreb de seneste dage, nemlig den enøjede islamistleder Mokhtar Belmokhtar, som står højt på USA's liste over eftersøgte terrorister.

Men rygterne om Belmokhtars død er ikke sande, oplyser den libyske gruppe Ansar al-Sharia ifølge Reuters.

Ansar al-Sharia bekræfter dog, at syv personer har mistet livet i amerikanske droneangreb i weekenden, men Belmokhtar - som var målet - er ikke blandt dem.

Mokhtar Belmokhtar, som har været meldt dræbt flere gange tidligere, stod blandt andet bag et dødeligt angreb på et gasanlæg i Algeriet i 2013.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip