Al-Qaeda-gruppe taber hovedkvarter i Aleppo til oprørere

Militante fra flere syriske oprørsgrupper har indtaget et hovedkvarter tilhørende en anden syrisk oprørsgruppe, Islamisk Stat i Irak og Levanten, i Aleppo.

Det meddeler den normalt velunderrettede aktivistgruppe Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der er på oprørernes side.

Slaget er det seneste i en række kampe internt blandt oprørsgrupperne, der alle kæmper for at vælte Syriens præsident, Bashar al-Assad.

- Militante fra flere islamistiske oprørsbrigader har taget kontrol over børnehospitalet i distriktet Qadi Askar, som er hovedkvarter for Islamisk Stat i Irak og Levanten (Isil) i byen, skriver aktivistgruppen.

Isil er en gren af terrornetværket al-Qaeda.

Det er uvist, hvad der er sket med de "hundredvis" af Isil-militante, som angiveligt opholdt sig i bygningen, da den blev angrebet.

De angribende oprørsgrupper har befriet en del af deres folk, der sad fanget i hovedkvarteret.

Isil bekæmper en koalition af mere moderate islamister, som er oprørte over al-Qaeda-jihadisterne metoder. Isil beskyldes for gidseltagninger og drab på civile - og rivaliserende oprørere.

Tirsdag sagde en talsmand for Isil, at gruppen var klar til at "knuse" oprørssoldater, og talsmanden advarede om, at den anser medlemmer af Syriens Nationale Koalition og militære ledere i Syriens Frie Hær som "legitime mål".

/ritzau/AFP

Dagens Gossip