Al-Qaeda i Syrien: Vi har fanget USA-trænede oprørere

Al-Qaedas gren i Syrien hævder at have taget oprørere, der har fået træning fra USA, til fange i det krigshærgede land.

Gruppen, Jabhat al-Nusra eller bare Nusra Fronten, siger, at de tilfangetagne mænd er rejst ind i Syrien for flere dage siden og har modtaget træning under et program, som den amerikanske efterretningstjeneste CIA står for.

Nusra Fronten beskriver soldaterne som "amerikanske agenter" og advarer andre mod at deltage i træningsprogrammet.

Kilder i den syriske opposition sagde tidligere på ugen, at Nusra Fronten har pågrebet lederen af oprørsgruppen Division 30 og flere af dens medlemmer.

USA's forsvarsministerium, Pentagon, afviser meldingerne og siger, at ingen medlemmer af Den Nye Syriske Styrke er fanget eller tilbageholdt. Det er USA's betegnelse for de moderate syriske oprørere, som amerikanerne træner i et forsøg på at gøre dem bedre rustet til at bekæmpe Islamisk Stat.

Nyhedsbureauet AFP skriver, at Nusra Fronten fredag angreb en af de amerikanskstøttede oprøreres baser i den nordlige del af Aleppo-provinsen.

Observatørgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder oplyser til AFP, at angrebet udløste kampe og luftangreb fra den amerikanskledede koalition, som kostede 18 militante livet.

Observatoriet siger, at syv af de amerikansktrænede oprørere døde i kampen for at beskytte basen, mens Division 30 selv skriver i en meddelelse på Facebook, at fem af dens medlemmer blev dræbt og 18 såret.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip