Al-Qaeda: Vi har halshugget gidsel

Den nordafrikanske gren af al-Qaeda siger, at de har halshugget et fransk gidsel som hævnaktion for Frankrigs militæroffensiv i Mali.

Det rapporterer det mauretanske nyhedsbureau ANI tirsdag, som angiver en talsmand for den væbnede terrorgruppe som kilde.

Gidslet, som meldes dræbt, hedder Philippe Verdon og mistede angiveligt livet 10. marts "som svar på den franske militære intervention i det nordlige Mali", rapporterer ANI.

Verdon var en af de to franske gidsler, som blev kidnappet i landsbyen Hombori i november 2011. Det franske udenrigsministerium har afvist at kommentere historien.

Tusindvis af franske soldater har siden januar kæmpet side om side med vestafrikanske styrker mod militante islamister, der sidste år tog kontrol med flere områder i Mali.

En af udfordringerne er at sikre området omkring den nordlige by Gao, hvor de franske styrker ifølge den franske regering kæmper "ansigt til ansigt" mod islamisterne.

Frankrig har indsat 550 soldater, der befinder sig omkring hovedstaden Bamako og byen Mopti. Desuden er der et antal franske C-160 transportfly og angrebshelikoptere i Mali samt kampfly på standby.

Storbritannien har bidraget med to C-17 transportfly som støtte for den franske indsats, og Danmark har sendt et Hercules-transportfly.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip