Al-Shabaab: USA overdriver dødstal fra weekendens angreb

Den militante islamistiske gruppe al-Shabaab bekræfter nu, at amerikanske militærdroner og kampfly i lørdags angreb en af gruppens træningslejre i Somalia.

Men meldingen fra det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, om, at mindst 150 militante fra gruppen er blevet dræbt, er en overdrivelse.

Det siger al-Shabaabs militærtalsmand, Sheikh Abdiasis Abu Musab, til Reuters tirsdag.

- USA bombede et område, der er kontrolleret af al-Shabaab. Men de har overdrevet antallet af dræbte. Vi har aldrig flere end 100 krigere samlet på ét sted af gangen af sikkerhedsmæssige årsager, siger talsmanden.

- Vi ved jo godt, hvorfor himlen er fuld af fly, tilføjer Sheikh Abdiasis Abu Musab, som dog ikke kommer nærmere ind på, hvor mange dræbte militante det i stedet drejer sig om.

Ifølge Pentagon var angrebet rettet mod træningslejren "Raso", der ligger 200 kilometer nord for Somalias hovedstad, Mogadishu.

- Det var et vellykket angreb, sagde Pentagon-talsmand Jeff Davis mandag.

Ifølge talsmanden havde amerikansk militær overvåget lejren i flere uger og indsamlet efterretninger om, at al-Shabaab forberedte et storstilet angreb mod både amerikanske soldater og soldater fra Den Afrikanske Unions styrker i landet, Amison.

- De militante trænede til et stort angreb. Vi ved, at de var på vej til at forlade lejren, og de udgjorde en umiddelbar trussel mod USA og styrker (fra AU, red.), har Jeff Davis forklaret.

Al-Shabaab, der er knyttet til al-Qaeda, blev fordrevet fra hovedstaden af fredsbevarende afrikanske styrker i 2011. Siden har gruppen løbende udført angreb i Mogadishu - blandt andet med bomber mod hoteller i byen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip