Alarm-app sladrer om hvor du er

"Hvor er du?"

Et spørgsmål, som tidligere skabte store problemer, når folk ringede til alarmcentralen på 112.

Men det kommer det ikke til at være længere - ihvertfald ikke, hvis man er en af de 140.000 danskere, som indenfor den sidste halvanden uge har downloadet den gratis 112-app.

- Når man går ind i 112-app'en og trykker "Ring 112", så starter den samtidig GPS'en i telefonen, og så begynder den at sende koordinater afsted ind til alarmcentralen, fortæller Steffen Svinth Thommesen, projektleder i Geodatastyrelsen.

LÆS OGSÅ: Ny app hjælper dig - Sådan undgår du at knalde din kusine

112 app´en er udviklet i et samarbejde mellem Rigspolitiet, Københavns Brandvæsen, Geodatastyrelsen og Intergraph og er finansieret af TrygFonden. Og det, at alarmcentralen nu kan finde folk, uden de selv ved, hvor de er, kan gøre en stor forskel i nødsituationer, siger Steffen Svinth Thommesen.

- I sidste ende kan det jo redde menneskeliv, hvis man står i en situation, hvor der er en, der er kommet alvorligt til skade, og man ikke ved, hvor man er henne, siger han.

Omkring tre ud af fire opkald til alarmcentralen kommer i dag fra en mobiltelefonen. Siden app'en blev lanceret den 8. april har den dagligt ligget nummer 1 på app-hitlisterne.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip