Albæk nyder fransk succes-start

Og det skifte har i sin spæde begyndelse været en succes for den 23-årige midtbanespiller, der lørdag scorede i sin debutkamp i holdets sejr mod Lille.

- Jeg har fået en rigtig fin start - også taget i betragtning af, at jeg havde karantæne i vores første kamp. Så derfor var jeg lidt usikker på, hvor jeg stod i forhold til spilletid. Men så startede jeg inde og kvitterede med et mål og en sejr. Så det var en god debut, siger Mads Albæk til BT. 

Selvom han startede inde i sin debutkamp for Reims, der er nyoprykker i Ligue 1, så er Mads Albæk usikker på, hvilken rolle han får i truppen. Her er sprogbarrieren i øjeblikket en stor udfordring, fordi alt foregår på fransk.

Men også på banen mærker han tydeligt, at det er et stort spring at gå fra den danske Superliga til den bedste franske fodboldrække.

- Efter omkring 70 minutter af kampen havde jeg det som om, at jeg havde spillet en hel Superliga-kamp. Så tempomæssigt mangler jeg stadig 15 eller 20 minutter i benene, og selvom jeg er i god form. Men jeg kan godt mærke, at der er skruet op på de forskellige parametre. Mads Albæks debut mod Lille bød desuden på et varmt gensyn med en gammel kammerat fra ungdomsårene i FC Midtjylland. 

Her stod Mads Albæk pludselig over for danske Simon Kjær, som spillede med i kampen i Lilles forsvar.

- Vi fik da snakket sammen efter kampen og byttet trøjer, så det var rigtig fint. Det er egentlig en god historie, for vi boede sammen for fem år siden på FC Midtjyllands akademi, og nu har vi så spillet mod hinanden på hver sit hold i den bedste franske liga. Det var en rigtig god oplevelse og specielt for mig selvfølgelig, fordi vi vandt kampen, siger Mads Albæk og tilføjer: 

- Men vi bor ikke så langt fra hinanden, så vi får nok set lidt til hinanden, når det lige passer ind i begges planer. Det er rigtig hyggeligt.

Selvom Simon Kjær altså bor indenfor en overskuelig rækkevidde, så står Mads Albæk langt fra alene med sit franske eventyr. Kæresten gennem flere år er flyttet med fra Danmark, men også hans storebror har taget turen med sydpå i de første fem måneder. 

Den danske midtbanespillers ophold er dog også blevet nemmere af en helt anden årsag - FC Midtjyllands sejrs-stime i Superligaen gør slet og ret hverdagen nemmere for ham.  

- Det er bare fantastisk. Det gør mig bare endnu mere glad. Det er dejligt at se, at det går så godt. Det er min yndlingsklub, så det er jeg kun rigtig glad for. Og hverdagen hernede bliver også nemmere, når det går godt for mine venner og min klub hjemme i Danmark, siger Mads Albæk. 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip