Albanien tog fusen på Olsen: Nu skal vi slå Armenien

Landstræner Morten Olsen havde lagt en plan forud for EM-kvalifikationskampen mod Albanien, der endte 0-0. Men Olsens plan blev spoleret fra første fløjt.

Han havde lidt overraskende fundet plads i startopstillingen til Pione Sisto, men det var med en forventning om, at albanerne ville stå langt tilbage og "parkere bussen" foran eget mål.

- Umiddelbart var det en lidt overraskende måde, de antog kampen på. At de vovede at gå op og lægge sådan et pres, det havde jeg ikke forventet. De spillede, som var det en gratis kamp for dem. Havde jeg vidst det, havde jeg stillet anderledes op.

- Vi havde store problemer med det pres, vi var usikre på bolden, og der blev ikke skabt mange chancer, siger Morten Olsen.

Han tog konsekvensen i pausen. Ud med Sisto og William Kvist og ind med Jakob Poulsen og Yussuf Poulsen. Sidstnævnte leverede en fremragende indsats og skabte meget offensivt med sin gode fysik.

- Vi fik rettet det til andet halvleg ved at få andre typer ind.

- Vi blev farligere og farligere og producerede det antal chancer, vi skulle. Yussuf laver et godt indhop, sagde Olsen, som også roste Brøndby-backen Riza Durmisi, der fik chance på venstre back og især offensivt leverede, hvad Olsen havde håbet.

- Riza spillede en fremragende kamp. Han var en af de få gode i første halvleg, siger Olsen.

Han ærgrede sig over kun at få et point.

- Vi var lige ved et par gange. Der var en del bolde, der var lige ved. Men når det nu skulle være, så var 0-0 det næstbedste resultat, siger han.

Med henvisning til, at ender de to hold a point, så er Danmark bedst indbyrdes efter 1-1-resultatet i Albanien i de to holds første møde.

Portugal topper gruppen med 12 point, Danmark og Albanien har begge 11, men Danmark har spillet en kamp mere end de to andre.

Danmark kan ikke længere selv afgøre, om det skal ende med en placering som etter eller toer i gruppen, som udløser direkte kvalifikation til EM.

- Nu skal vi sørge for at vinde kampen mandag. Det handler om at restituere og kigge frem, efter vi lige har været lidt skuffet over dette resultat. Jeg ved ikke, om det kræver seks point nu. Vi må koncentrere os om næste kamp, det er den, vi skal vinde.

- Vi havde regnet med, vi kunne vinde denne kamp og være sikre inden sidste kamp mod Portugal. Nu skal vi formentlig ind mod Portugal og have point, siger Olsen og påpeger, at meget kan ske i de øvrige kampe.

Albanien og Portugal tørner sammen på mandag. Senere skal Serbien og Albanien mødes - i en slags revanche for den såkaldte dronekamp.

- Jeg tror ikke, portugiserne føler sig helt sikre, og kampen mellem Albanien og Serbien har også forskellige ingredienser. Serbien forærer ikke albanerne tre point, siger Olsen.

/ritzau/

Dagens Gossip