Alberto Contador udgår af Touren efter styrt

14/07/2014

Den spanske holdkaptajn fra Tinkoff-Saxo, Alberto Contador, er udgået af årets Tour de France efter et styrt på onsdagens 10. etape.

95 kilometer fra målstregen begyndte dramatikken for alvor.

Alberto Contador styrtede og sad forslået i vejkanten i flere minutter, inden han igen var på cyklen.

Da han igen var i pedalerne, var spanieren allerede fire minutter efter hovedfeltet og rivalerne til det samlede klassement. Han var endda efterladt uden holdkammerater.

De kom tilbage for at hjælpe Contador efter kort tid, og de forsøgte at køre ind på hovedfeltet.

Samtidig satte Astana sig i front for hovedfeltet, og Contador begyndte at tabe tid på ny.

Efter cirka 20 kilometers kamp for at komme tilbage, valgte Contador at stå af cyklen, og han er dermed ude af Touren.

Alberto Contador var inden starten regnet som en af løbets to store favoritter. Den anden var den forsvarende mester Chris Froome (Sky), men de er nu begge ude af løbet.

Allerede i løbets første uge måtte Froome opgive at køre videre efter flere styrt.

Nu ligger det til italieneren Vincenzo Nibali (Astana), der har mulighed for at tage den gule førertrøje tilbage allerede på 10. etape.

Han kan vinde Tour de France for første gang efter tidligere at have vundet Giroen og Vueltaen.

Contador stillede til start i håbet om at vinde Touren for tredje gang. Han sluttede også øverst på podiet i Paris i 2007 og 2009.

Faktisk endte spanieren også øverst på podiet i 2010, men Alberto Contador fik senere frataget den sejr grundet en overtrædelse af dopingreglerne.

I stedet blev Andy Schleck indskrevet i Tour-historien som vinder af løbets 2010-udgave. Også Andy Schleck er udgået af dette års Tour de France.

Efter Schleck, Froome og Contador har forladt årets løb, ligger det fast, at der skal føjes et nyt navn til listen over vindere af Tour de France. Ingen af de tilbageværende ryttere har tidligere vundet Touren.