Albino-gen giver romapigen Maria lyst hår

Læger i den bulgarske hovedstad Sofia siger, at en mystisk pige ved navn Maria, der blev fundet i Grækenland hos et romapar, har lyst hår og lys hud på grund af et albino-gen, som også hendes søskende har.

Professor Draga Toncheva ved Sofias medicinske akademi siger, at albino-genet, der fører til manglende pigment i hud, øjne og hår, også kan ses hos fem søskende til Maria.

Hans vurderinger er baseret på optagelser, som det bulgarske tv har vist af familien, der har 10 børn.

Pigen Maria blev 16. oktober fjernet fra en romalejr ved byen Farsala, da politiet mistænkte, at hun var blevet bortført.

Fredag viste dna-undersøgelser, at et romapar i Bulgarien, Sasha Ruseva og hendes mand Atanas, er biologiske forældre til Maria.

Den 35-årige Sasha Ruseva har forklaret til politiet, at hun havde født en pige, da hun arbejdede i Grækenland for flere år siden.

Hun siger, at manglende dokumenter forhindrede hende i at tage hende ud af landet. Samtidig spillede det ind, at hun var fattig og ude af stand til at tage sig af sine mange børn. Derfor efterlod hun Maria, da datteren var syv måneder gammel.

Begge familier i sagen siger, at der ikke har været penge involveret.

Pigens falske forældre - det græske romapar - menes at have registreret 14 børn, for at opnå et højere familiebidrag fra staten.

Den lille pige blev fjernet fra den græske romalejr 16. oktober i forbindelse med en politirazzia for narko og våben.

Manden og kvinden har nægtet, at de har bortført pigen, og de har appelleret i deres sag for at blive hurtigt løsladt.

- Mine klienter vil appellere, siger parrets advokat, Marietta Palavra.

- De vil også forsøge at få deres barn tilbage. Hun er vokset op hos dem, og de elsker hende, siger hun.

Maria er i øjeblikket placeret hos hjælpeorganisationen i Athen.

De græske myndigheder skal afgøre, hvorvidt pigen skal sendes til Bulgarien eller tilbage til den græske roma-familie - eller om hun skal forblive på en institution med henblik på en senere adoption.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip