Alder har betydning for dit lån

Er du ikke fyldt 18 år, så kan du desværre ikke låne penge nogen steder, hverken i banken eller hos online låneudbydere. På den anden side alle over 18 år har mulighed for at kunne tage et lån, men selvom man er myndig, og lovmæssigt kan optage lån, så kan man ikke komme uden om, at vores alder har indflydelse på vores lånemuligheder hos banker og online låneudbydere.

Bank-eksemplet
Tager vi udgangspunkt i en hvilken som helst bank -  så vil det være således, at de vil kigge meget nøje på din økonomi og så på din alder. Med andre ord, om du er ung eller er kommet op i pensionsalderen, så er vil det være vanskeligt for at få et lån. Dette bunder i, at bankerne altid har interesse i at få sine penge tilbage, uanset om det drejer sig om en ung eller ældre lånetager. I forbindelse for ældre mennesker er det svært fordi de som regel har en indkomst lav og forventes ikke til at stige. Ud over det, kommer alderen i spil, fordi det er uvist hvor mange år de har tilbage, og hvor mange år de har til at tilbagebetale deres lån i. Til gengæld er man i den unge aldersgrænse, så er det svært at få et lån i banken, idet bankerne generelt set har den opfattelse af, at unge ikke er gode tilbagebetalere, en opfattelse der gør det vanskeligt for mange unge, at få et lån i banken.

På nettet har din alder også en betydning
Når du er på udkig efter et lån hos online låneudbydere, så kigger de også på din alder for at kunne vurdere dine lånemuligheder. Er du mellem 18 og 20 år er der på markedet ret få låneudbydere, som er villige til at løbe risikoen og låne penge til unge op til 20 år. Derimod er du 20 år eller derover er dine lånemuligheder straks bedre, men den bedste tidspunkt at låne på er, når du er fyldt 25 år idet du kan vælge frit blandt alle låneudbydere der er på markedet. Så er godt råd vil være at du skal vente med at fylde 20 år eller 25 år, eftersom det er med til at give dig langt flere muligheder. Er du pensionist skal det ikke holde dig tilbage fra at tage et lån online, hvis din bank ikke er villig til at låne dig penge.

Der er rigtige mange låneudbydere, der har krav til minimum alder for at kunne låne penge hos dem, men der står intet om maks. alder. Her er der ingen garanti at dit lån vil blive godkendt, eftersom alle ansøgninger behandles individuelt.  Derfor er det en god idé at undersøge det online lånemarked, og prøve at ansøge hos flere låneudbydere online, og så kan det være at man får godkendt et lån uanset om man er unge eller op i pensionistalderen.

Der er mange muligheder for at låne penge på nettet. En samling af nogen af dem finder du blandt andet på moneybanker.dk under forbrugslån. Du finder ligeledes også oversigter over lån i andre lande – dette kan du f.eks. læse mere om på moneybanker.com.

Dagens Gossip