Aldi fortsætter den danske arterieblødning

Discountsupermarkedet Aldi kan stadig ikke får forretningen til at løbe rundt i Danmark. Det viser regnskabet for Aldi Holding, der er blevet offentliggjort.

Regnskabet viser, at Aldi tabte markante 297 millioner kroner i 2015 på trods af en vækst i omsætningen til 3,6 milliarder kroner.

- Selv om vi har lukket adskillige butikker, har der været en stigning i omsætningen. Resultatet er ikke blevet som forventet, hvilket skyldes stigende omkostninger og store investeringer.

- Ledelsen vurderer, at resultatet ikke er tilfredsstillende, skriver Aldi i sit regnskab.

Det er da også længe siden, at Aldi har kunnet bare lugte et plus på bundlinjen. I 2014 gav selskabet et underskud på 265,4 millioner kroner, og en servietudregning viser, at kæden siden 2010 har tabt 950 millioner kroner i Danmark.

I regnskabet mener ledelsen dog, at udviklingen vil blive bedre i 2016.

- Også i 2016 vil der fortsat blive foretaget store investeringer såvel i butiksnettet som i personale- og organisationsstrukturen. Alligevel forventer ledelsen en stabilisering af resultatet for 2016, skriver Aldi i sit regnskab.

Det danske dagligvaremarked er i hård konkurrence i disse år. Dansk Supermarked og Coop investerer begge milliardbeløb i nye butikker og butiksrenoveringer.

I forbindelse med regnskabet for 2015 fortalte Dansk Supermarkeds administrerende direktør Per Bank, at konkurrencen fortsat vil være på discountbutikkerne.

- Drømmescenariet ville være, hvis alle kunder gik efter økologi og kun ville have de varer, der er bedst. Man kan prøve at tale et stort ryk mod økologi og kvalitet op, men det er ikke det, vi ser, sagde han direktøren.

På samme tidspunkt offentliggjorde Dansk Supermarked, at man vil åbne flere Nettobutikker i Danmark.

/ritzau/

Dagens Gossip