Aldi udelukker buræg i alle deres butikker verden over

Aldi har i et samarbejde med forskellige organisationer arbejdet sig frem til et mål om at stoppe salget af buræg i alle deres butikker verden.

Det vil i praksis betyde, at de stopper med at sælge æg fra burhøns i 4870 butikker.

Beslutningen er taget  i forbindelse med et samarbejde, som er startet med de to organisationer  Anima og Open Wing Alliance, skriver de i en pressemedelelse.

Det er meningen, at salget skal være stoppet i alle butikkerne i år 2025, men man mener, at man kan være nået længere i de danske filialer.

Her håber man, at man kan have stoppet salget i 2020.

Læs også: Fugleinfluenza er udbredt hos fugle i den danske natur

Hos Anima er de glade for Aldis valg om at droppe buræg i deres varesortiment.

- Vi er meget glade for, at ledelsen har lyttet til os, og vi glæder os over, at en stor koncern som Aldi vælger at indføre en total burægfri politik, siger kampagnechef i Anima, Lina Lind Christensen og fortsætter:

- Det sender et stærkt signal til hele branchen om, at det er forkert at holde høns på så lidt plads, at de ikke engang kan strække vingerne.

I april besluttede man, at udfase de skjulte buræg i Aldi. Dem der er puttet i forskellige varer, som man ikke lægger mærke til.

Der er ca. 1,8 mio. burhøns i Danmark. De holdes i bure, hvor der må være 13 høns pr. kvadratmeter, hvilket giver hver høne, hvad der svarer til lidt over et A4-ark at leve hele sit liv på. Hønsene kommer aldrig udenfor.

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip