Aldos bemærkelsesværdige rejse: Fra FCK-motor til Brøndby-ildsjæl

Havde Aldo Petersen været fodboldspiller var han formentlig blevet pebet ud af stadion fra begge endetribuner, når Brøndby på søndag tager imod ærkerivalerne fra FCK. For det var i FC København, at Aldo Petersen for alvor gjorde sit indtog i fodboldverdenen. 

Aldo Petersen stod for startskuddet til det FCK, der i 90'erne var tæt på nedrykning og hvor økonomien hang i laser. Men nu er klubben på vej til at vinde sit tiende mesterskab med forspring på hele 32 point ned til ærkerivalerne fra Brøndby. Selv samme fjende, som Aldo Petersen nu går over til. 

I 1990'erne fandt Aldo Petersen og tidligere FCK-boss Flemming Østergaard sammen på golfbanen, og det var Aldo Petersen, der hev Flemming Østergaard ind i FC København. Både sportsligt og økonomisk var klubben trængt, men med Aldo Petersens penge og Østergaards lederevner forvandlede klubben sig til en magtfaktor i dansk fodbold.

Senere var Aldo Petersen en af arkitekterne, da Arkady Abramovich, Chelsea-ejer Roman Abramovich' søn, i 2010 viste interesse for at købe sig ind i FC København, efter Flemming Østergaard forlod sin post som bestyrelsesformand.

Flemming Østergaard ligger dog ikke søvnløs over, at hans ven og forretningspartner nu har gjort sit indtog hos ærkerivalerne.

- Jeg har haft diverse forretninger med Aldo Petersen og har mange gode venner, der er Brøndby-fans, så det ødelægger ikke min nattesøvn. Han har jo sammen med Schmeichel og andre forsøgt at overtage før, siger han.

Det var i 2007, at Aldo Petersen, ligeledes med en investorgruppe, var manden bag Peter Schmeichels forsøg på at overtage Brøndby. Peter Schmeichel, Aldo Petersen og investorgruppen stod klar med et købstilbud af aktier for 250 mio. kr., men man kunne aldrig blive enige med Brøndby om betingelserne.

Aldo Petersen har denne gang samlet 16 investorer blandt sine forretningsforbindelser, men man skal ikke regne med, at Aldo Petersen også har ringet til Flemming Østergaard

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til. Jeg er 100 procent FCK'er og kan under ingen omstændigheder forestille mig noget andet, siger Østergaard.

Dagens Gossip