Aldrende målræv sikrer Bremen sejren over Schalke

24/01/2016

12. september 1999 scorede Peru-bomberen Claudio Pizarro sit første mål i Bundesligaen for Werder Bremen. Søndag var den 37-årige angriber endnu en gang på pletten, da han scorede til 2-1 i Bremens 3-1-udesejr over Schalke 04.

Det var dog ingenlunde fortjent, at startende Jannik Vestergaard dermed sikrede sig håneretten over sin bænkede landsmand Pierre-Emile Højbjerg. Schalke havde adskillige muligheder i begge halvlege, men holdet fik ikke forløst chancerne.

Schalke havde ellers givet sig selv et godt udgangspunkt for at vinde opgøret, da Joël Matip allerede efter fire minutter headede de kongeblå foran. Føringen kunne være blevet større, men skarpheden manglede.

I flere omgange drev hollænderen Klaas-Jan Huntelaar gæk med Bremens forsvar, og i en situation blev det for meget for Jannik Vestergaard, der med store armbevægelser signalerede til sine kolleger, at nu skulle der strammes op.

Heldigvis for Vestergaard og holdkammeraterne var Huntelaar ikke lige så skarp, som da han for år tilbage scorede efter behag.

Spillet pegede i retning af en 2-0-scoring til hjemmeholdet, men i stedet blev kampen udlignet tre minutter før pausen via et pragtmål.

Bremen-anfører Clemens Fritz drejede på flotteste vis bolden i målhjørnet fra en position lige uden for feltet. Det var midtbanespillerens første ligamål i mere end fire år.

Efter pausen var Schalke fortsat det bedste hold, men ikke det skarpeste.

Allerede i halvlegens andet minut burde holdet igen være kommet foran, men tæt under mål forsømte det 20-årige stjerneskud Leroy Sane at sende bolden i nettet. Det er ikke aktioner som denne, der har fået Europas storklubber til at følge tyskeren.

Afbrænderen blev i stedet straffet i den anden ende seks minutter senere, da Claudio Pizarro viste naturligt målinstinkt og kastede sig frem i bolden, der strøg forbi Schalke-målmand Ralf Fährmann.

Det var Pizarros tredje ligamål, siden han vendte tilbage til Bremen forud for sæsonen efter karrierens andet ophold i Bayern München. Det er tredje gang, Pizarro er på kontrakt i Bremen.

I sidste minut styrede angriberen Anthony Ujah 3-1-scoringen i mål.

Trods sejren ligger Bremen fortsat tredjesidst i Bundesligaen.