Aldrende Wenger skubber pensionen langt væk

Selv om Arsène Wenger nu er i færd med at forberede sin 20. sæson som manager for Premier League-klubben Arsenal, kan den snart 66-årige franskmand ikke forestille sig et liv uden fodbold.

Sådan lyder det i hvert fald, når han svarer på spørgsmål om emnet, mens han er i færd med at finjustere Arsenals bedste fodboldhold.

- Pensionering? Ja, tanken strejfer mig til tider, men aldrig i mere end fem sekunder ad gangen, for så går jeg lidt i panik, siger han til flere britiske medier i forbindelse med et pressemøde i London.

- Entusiasme er ikke noget problem. Helt ærligt. Jeg er mere dedikeret end nogensinde. Jeg mener ikke, at antallet af gange, du har gjort de samme ting, betyder noget. Det, der tæller er, hvor meget du elsker det, du gør.

- Kærligheden til det, man gør, bliver ikke nødvendigvis mindre af, at du har gjort det mange gange. Fodbold er nyt hver dag, det er en stor kvalitet, siger han.

Arsène Wenger har i sin tid i Arsenal vundet tre Premier League-titler, seks gange har holdet vundet FA Cuppen og en enkelt Champions League-finale er det også blevet til.

Manageren har imidlertid ikke vundet en titel i Premier League i 11 år, og han prøvede så sent som sidste år at blive voldsomt kritiseret af Arsenals fans. Selv husker han en situation, hvor han blev antastet af sure fans på en station efter et nederlag til Stoke.

- Man ville ikke umiddelbart forvente at blive overfaldet på vej til stationen. Sådan er samfundet blevet, og det må man tage med, siger han.

- Det er her, at erfaring hjælper. Man ved, hvem man er, og hvad man kan, og man lader sig ikke påvirke af, hvad andre siger, fortsætter han.

Arsenals foreløbig eneste nyindkøb i sommerens transfervindue er målmanden Petr Cech, som var blevet degraderet til en reservetjans i Chelsea.

London-klubben har et stramt program foran sig med træningsturneringen Emirates Cup i weekenden. Her møder Arsenal Lyon lørdag og den tidligere Arsenal-spiller Nicklas Bendtners klub, Wolfsburg, søndag.

Dernæst venter Chelsea i den såkaldte Community Shield - kampen mellem FA Cup-vinderne og mestrene, og ugen efter første runde i Premier League hjemme mod West Ham.

/ritzau/

Dagens Gossip