Aldrig igen en Balder-sag: Minister vil ændre hundeloven

Husker du Balder? Og Thor?Det gør fødevareminister Dan Jørgensen (S), der efter første behandling af den omstridte hundelov torsdag for første gang i sin korte ministertid kommer med sit syn på sagen.

Ministeren, som af Dyrenes Beskyttelse blev kåret til Årets Dyreven i 2012, lægger især vægt på, at hundeloven skal give hundeejerne flere rettigheder.

»Vi skal have en ny hundelov, så vi aldrig mere får en Thor-sag og aldrig mere får en Balder-sag. Familier skal ikke have aflivet deres hunde uden grund. Hvis den her lov går igennem, får vi en ny og moderne hundelov, der er bedre for både hunde, hundeejere og alle de danskere, der også skal færdes, der hvor hunde luftes,« lyder det fra Dan Jørgensen i en skriftlig kommentar.

Balder blev i marts 2012 skudt af genboen, da hunden trods advarsler til ejeren, løb ind på genboens grund, mens Thor skulle have været aflivet i januar 2013, fordi den havde bidt en anden hund. Det blev af politiet vurderet som et »skambid«, og så siger loven, at hunden skal aflives.

Thor blev imidlertid reddet fra aflivning, da en politimand bortførte hunden til et hemmeligt sted, men forinden havde sagen udløst voldsom debat og ført til demonstrationer mod hundeloven.

Satte gang i debat om hundeloven: Nu er Thor aflivet

Sagerne med Balder og Thor har haft en vis effekt på den nye lovgivning.

»Fremover får en hundeejer ret til at få en sagkyndig til at vurdere, om en hund har skambidt. Derfor ville sagen om schæferhunden Thor have fået en helt anden behandling i dag,« lyder fra Dan Jørgensen.

»Balder var en familiehund, der blev skudt, fordi han strejfede – med ændringen af den oldgamle og forældede mark- og vejfredslov fjerner vi den mulighed. Privatpersoner skal ikke længere have mulighed for at skyde kæledyr ned på må og få,« fortsætter fødevareministeren.

Den kommende hundelov skal ifølge Fødevareministeriet »være med til at sikre den rette balance mellem hensynet til mennesker, der er utrygge ved hunde, og hundeejere, der elsker deres hunde«.

Loven lægger op til, at forbuddet mod 13 hunderacer fastholdes, men at der altså ændres på den bestemmelse, der siger, at hunde skal aflives, hvis de skambider andre hunde eller mennesker.

Lovforslaget skal igennem 2. og 3. behandling i Folketinget og forventes ifølge Fødevareministeriet at blive vedtaget i løbet af foråret.

Se video fra demonstrationen nedenunder...

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip