'Alene hjemme' fylder 25 år – dette vidste du ikke om filmklassikeren

Den amerikanske familiefilm 'Alene hjemme' fra 1990 er i mange hjem blevet en juletradition på linje med flæskesteg og risalamande.

Historien om familien McCallister, der tager på stor familie- og juleferie til Paris, men i travlheden glemmer sønnen Kevin i deres hjem i Chicago, bliver typisk vakt til live i disse uger, da tv-kanalerne har for vane at vise komedien i december måned.

Mange mennesker kan sikkert let frembringe synet af af de to dumme indbrudstyve Harry og Marv for deres indre blik – dem, der forsøger at tømme familiens store hus for værdigenstande, men som render ind i alvorlige øretæv i mødet med den glemte og charmerende dreng.

Her følger en række overraskende facts, du muligvis ikke vidste om den populære julefilm.

1. Falsk gangsterfilm
Med hjælp fra et VHS-bånd og en fjernbetjening bruger Kevin McCallister en gammel gangsterfilm til at holdene indbrudstyvene på afstand.

'Angels With Filthy Souls' er navnet på den sort/hvide film, der bruges i et par mindeværdige scener i 'Alene Hjemme' og dens efterfølger, 'Alene hjemme 2: Glemt i New York' fra 1992.

Læs også: Huset fra 'Alene hjemme' er til salg

Den gamle film findes dog ikke i virkeligheden, da kun én scene – den med maskinpistolen og sætningen 'keep the change you filthy animal',  blev optaget til brug i 'Alene hjemme'.

2. Tyv glemte sig fra barnestjerne
Rollerne som de to indbrudstyve blevet indtaget af skuespillerne Daniel Stern og Joe Pesc.

Sidstnævnte forsøgte under optagelserne at undgå Macaulay Culkin, da barnestjernen derved ville være ekstra bange, når han stod ansigt-til-ansigt med de torskedumme tyveknægte på filmsettet.

3.Ægte lillebror med i filmen
Hovedrollen i de to første 'Alene hjemme'-film gjorde Macaulay Culkin til verdens største barnestjerne.

Den i dag 35-årige skuespiller og musiker havde faktisk sin bror med foran kameraet af filmene, da rollen som den brillebærende og lille sengevæder Fuller blev indtaget af hovedpersonens rigtige lillebror, Kieran Culkin.

4. Vild weekend
'Alene hjemme' er indehaver af en imponerende rekord, da det stadig er den film i sin genre med den højeste indtjening i USA.

Den indtjente filmfolkene 17 millioner dollars i den første weekend i de amerikanske biografer tilbage i 1990.

Filmen blev lanceret med denne trailer:

 

5. Ville være døde af kvæstelser
I 2012 forklarede en læge ved navn Ryan St. Clair, hvad der ville ske i virkeligheden, hvis man blev udsat for de samme skader som de onde tyve Harry og Marv.

I en scene tager Harry fat i et rødglødende dørhåndtag – en handling, der efterlader ham med store skader på håndfladen.

I virkeligheden ville man ende med at miste hånden, hvis man foretog et lignende greb på et sådan møgvarmt håndtag, lød vurdering fra Ryan St. Clair, der forklarede, at begge tyveknægte ville være døde, hvis deres smertefulde møde med Kevin ikke var foregået på det store lærred. Det skriver norske P4

Følg Dagens Gossip for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip