Alessandro de Marchi sejrer på lang stigning i Vueltaen

Alessandro de Marchi (BMC) tog sejren på 14. etape i Vuelta a España, da han kørte alene over målstregen på toppen af etapens sidste stigning Alto Campoo.

Italieneren sad i et udbrud i en gruppe på fem ryttere, som kørte om sejren til sidst.

Mikael Chérel (AG2R-La Mondiale) kørte væk med fire kilometer igen, og blev hentet tre kilometer fra mål, mens feltet med favoritterne lå et godt stykke bagude.

På den måde var der to cykelløb i løbet, hvor det ene handlede om etapesejren, mens det andet var slaget mellem klassementrytterne.

Her kæmpede Nairo Quintana (Movistar), og løbets førertrøje Fabio Aru (Astana) en hård kamp til sidst, mens Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) ikke kunne følge de to.

Etapen var første af tre bjergetaper, og trods en rolig dag var der igen syreben og rivende lunger på menuen mod slutningen.

Der blev kørt 215 kilometer i det nordlige Spanien fra Vitoria til skiområdet Alto Campoo, hvor det hele skulle afgøres over 18 kilometer til toppen af den sidste stigning uden for kategori.

Alto Campoo er en lumsk fætter, som blot stiger let på de første kilometer for at gå til yderligheder på de sidste kilometer med hårdere stigningsprocenter.

Umiddelbart en invitation til løbets førertrøje Fabio Aru, da han kunne forsøge at tage yderligere tid til Tom Dumoulin i betragtning af, at der stadig venter en enkeltstart onsdag i næste uge.

Fem ryttere kom af sted efter 60 kilometer. Det var Alessandro de Marchi (BMC), Salvatore Puccio (Team Sky), José Joaquín Rojas (Movistar), Mikael Chérel (AG2R-La Mondiale) og Carlos Quintero (Team Colombia), der skulle vise sig at køre om etapesejren.

De oparbejdede et forspring på 10 minutter på et tidspunkt, og i feltet var der ro, da ingen i udbruddet udgjorde en samlet trussel. Krudtet blev derfor sparet til det sidste bjerg, hvor Astana og Movistar delte føringerne på stigningens første kilometer.

Med fem kilometer igen satte Astana et hårdt tempo, som knækkede feltet. Danske Jesper Hansen (Tinkoff-Saxo) holdt hjul en overgang, da Aru satte et angreb ind, og danskeren sad pludselig sammen med både Aru og Nairo Quintana på det høje bjerg.

Hansen måtte dog slippe, og dermed lå Aru og Quintana og jagtede tid på Tom Dumoulin, mens De Marchi allerede fejrede etapesejren.

Quintana kørte væk og kom først i mål af favoritterne foran Joaquim Rodrigues (Katusha) og med Fabio Aru trillende ind derefter. Det betød, at Aru endte med at hente yderligere sekunder på Tom Dumoulin i det samlede regnskab.

/ritzau/

Dagens Gossip